Ο Αντώνης Σαμαράς μηνύει τον Παύλο Χαϊκάλη.

Ανεξάρτητοι βουλευτές που δεν ψήφισαν για Πρόεδρο της Δημοκρατίας αφήνουν υπονοούμενα για χρηματισμό όσων, επίσης ανεξάρτητων, ψήφισαν, οι οποίοι προειδοποιούν τους πρώτους με μηνύσεις.

Οι φάκελοι με το cd που περιέχει τις επίμαχες συνομιλίες του κ. Χαϊκάλη με τον καταγγελλόμενο, από τον ίδιον, για απόπειρα χρηματισμού, Γιώργο Αποστολόπουλο, πάνε κι έρχονται, ενώ το απομαγνητοφωνημένο περιεχόμενο έχει γίνει φειγ βολάν για πάσα χρήση…

Πιο νοσηρό δεν θα μπορούσε να γίνει το πολιτικό κλίμα, με τις αρχικές εκτιμήσεις ότι μεταξύ των ψηφοφοριών θα υπήρχε απλώς «ένταση» να μοιάζουν… παιδικές.

Αυτό που ζητούν βουλευτές και κόμματα είναι να ξεκαθαρισθεί το τοπίο πριν από την δεύτερη ψηφοφορία την ερχόμενη Τρίτη, καθώς όλοι αντιλαμβάνονται ότι το σήριαλ των καταγγελιών για απόπειρα χρηματισμού δυναμιτίζει τη διαδικασία.

Η υπόθεση βρίσκεται στα χέρια του εισαγγελέα και όλοι προσδοκούν να πέσει φως στα επόμενα τρία 24ωρα.

«Ίσως το έστησε ο Καμμένος»

Ο πρωθυπουργός αντέδρασε άμεσα και ανακοίνωσε, δια του γραφείου Τύπου του, ότι θα καταθέσει μήνυση εναντίον του κ. Χαϊκάλη όταν ο βουλευτής «έκανε το λάθος», μιλώντας στο βραδυνό δελτίο του Mega, να ισχυρισθεί ότι ο κ. Αποστολόπουλος αποπειράθηκε να τον δωροδοκήσει ενεργώντας για λογαριασμό ενός τραπεζίτη (που δεν κατονόμασε) και του πρωθυπουργού.

Λίγα λεπτά αργότερα, κι ενώ είχε ανακοινωθεί η απόφαση του κ. Σαμαρά να υποβάλλει μήνυση, ο κ. Χαϊκάλης εμφανίσθηκε σε άλλο δελτίο ειδήσεων, στον ΑΝΤ1, και είπε, μεταξύ άλλων, ότι ίσως κάποιος να έστησε παγίδα και στον ίδιο… και στον κ.Σαμαρά.

Μία άλλη… διάσταση στην υπόθεση έδωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης μέσω της τηλεοπτικής εκπομπής του: ότι «ίσως την υπόθεση έστησε ο ίδιος ο Καμμένος ή για να έχει τον Χαϊκάλη στο χέρι επειδή είχε πει ότι μπορεί να ψηφίσει Πρόεδρο ή για να φοβίσει τους βουλευτές του, ώστε να μην ψηφίσουν Πρόεδρο στις άλλες δύο ψηφοφορίες».

«Σκουλήκια» και «ξεφτιλισμένοι»

Την ίδια στιγμή ξεσπούσε ο πόλεμος μεταξύ των ανεξάρτητων βουλευτών. Οι Γιώργος Παραστατίδης και Οδυσσέας Βουδούρης (που δεν ψήφισαν υπέρ του Σταυρου Δήμα) κάλεσαν τους συναδέλφους τους, επίσης ανεξάρτητους, που ψήφισαν υπέρ να απέχουν από την δεύτερη ψηφοφορία μέχρι να ξεκαθαρίσει η υπόθεση Χαϊκάλη, αφήνοντας υπόνοιες ότι… χρηματίσθηκαν.

Αυτό οδήγησε σε έκρηξη τον Γρηγόρη Ψαριανό, ο οποίος αφού τους αποκάλεσε «άθλιους και ξεφτυλισμένους πολιτικάντηδες που εκτελούν συμβόλαια για να ενταχθούν στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ» προειδοποίησε για μηνύσεις εναντίον τους.

Σε ανάλογους τόνους απείλησαν ότι θα προσφύγουν δικαστικά εναντίον τους ο Σπύρος Λυκούδης («πολιτικά σκουλήκια») και ο Χρήστος Αηδόνης («άθλιοι επαίτες»).

Αργά τη νύχτα οι κύριοι Παραστατίδης και Βουδούρης εξεδωσαν νέα ανακοίνωση επιχειρώντας να ανασκευάσουν: δεν θέλαμε να απαξιώσουμε κανέναν συνάδελφο, είπαν.

Eπικαλούμενοι ωστόσο τη «βαριά σκιά που ρίχνουν οι καταγγελίες Χαϊκάλη στο πολιτικό σκηνικό» ζήτησαν συννενόηση των πολιτικών δυνάμεων για το πρόσωπο του Προέδρου της Δημοκρατίας που θα ψηφίσει… η επόμενη Βουλή.

Υπενθυμίζεται ότι η δεύτερη ψηφοφορία για την εκλογή Προέδρου θα γίνει την Τρίτη και η καθοριστική στις 29 Δεκεμβρίου…

Πηγή: capital.gr