Συναντώντας τον Κωνσταντίνο Ασπιώτη, τον πρωταγωνιστή και συνάμα αγαπημένο μου ηθοποιό του Rocky Horror Show του Κωνσταντίνου Ρήγου, της ίσως πιο extreme παράστασης της χρονιάς, η αλήθεια είναι ότι είχα αρκετό τρακ..

Φτάνοντας στο REX και αφού περίμενα στο bar γύρω στα 5 λεπτά, ήρθε και τον ακολούθησα στο καμαρίνι όπου θα συζητάγαμε για την παράσταση.

Μπαίνοντας μέσα, τα μάτια μου έπεσαν στα ρούχα του Φρανκ Φέρτερ που φοράει ο Κων/νος για το ρόλο. Στα διάφορα παπούτσια-γόβες που υπήρχαν και στα πολλά καλλυντικά που χρειάζονται για το μακιγιάζ.

Αφού έκατσα σε ένα σκαμπό έβγαλα το ερωτηματολόγιο, το κινητό στην ηχογράφηση και ξεκινήσαμε:

Η πρώτη ερώτηση αφορούσε το πώς αισθάνεται που συμμετέχει σ’ αυτή την παράσταση και μάλιστα σε μια επέτειο 40 χρόνων; Μας εξήγησε ότι νιώθει πολύ χαρούμενος που είναι μέλος αυτού του συνόλου απ’ τους ηθοποιούς μέχρι αυτούς πίσω απ’ τις κάμερες και πως κάθε μέρα η χημεία μεταξύ τους γίνεται καλύτερη. Στη συνέχεια η κουβέντα δεν θα μπορούσε να μην πάει στον αδιαμφισβήτητο πρωταγωνιστή Φραν Φέρτερ, ένα εξωγήινο – τραβεστί που ζει στο κάστρο και στον δικό του κόσμο. Μας εξήγησε ότι ήταν ένας ρόλος που αγάπησε καθώς τον γοήτευσε απ’ την αρχή η τρέλα που έχει σαν άτομο αλλά συγχρόνως η μοναξιά που κρύβει και η μελαγχολία. Εκείνη την ώρα μπήκε στο καμαρίνι ο Ρήγος και η επόμενη μου ερώτηση ήταν αν μετά από αρκετά χρόνια συνεργασίας έχουν βρει κάποιο κώδικα επικοινωνίας; Σαφώς, μου λέει ο Κων/νος είναι ένα άτομο που θαυμάζω και πάντα μου βγάζει τον καλύτερο εαυτό στο σανίδι. Ενώ δεν κρύβω ότι ήταν και ένας λόγος που ασχολήθηκα με το θέατρο αλλά και ο τρόπος που το βλέπω.

Συνεχίσαμε στο ίδιο μοτίβο ερωτήσεων γύρω απ’ την παράσταση και στο κατά πόσο φοβήθηκε το ρόλο αλλά και πως θα αντιδρούσε ο κόσμος σε ένα τέτοιο έργο με δεδομένο τα ταμπού που υπάρχουν γύρω απ’ την σεξουαλικότητα. – Όχι, δεν φοβήθηκα καθόλου το ρόλο, δεν υπήρχε κάποιος λόγος, όσο για τις αντιδράσεις μας είπε ότι είναι αρκετές φορές που δεν τον ενδιαφέρει η «κριτική» ενός ανθρώπου που δεν μπορεί να του αλλάξει τη γνώμη γύρω από ένα θέμα.

Ο χρόνος πίεζε καθώς ήδη είχε μπει η μακιγιέρ για να ξεκινήσει το μακιγιάζ, και έτσι έφτανα στις τελευταίες ερωτήσεις όπου η πρώτη αφορούσε το πώς προέκυψε το θέατρο στη ζωή του; – Λέγοντας μας ότι όλοι κρύβουμε έναν ηθοποιό καθώς όλα τα παιδιά όταν είναι μικρά παίρνουν κούκλες και υποδύονται διάφορους ρόλους. –Ενώ στην ερώτηση για το αν έχει μείνει ποτέ χωρίς λεφτά απ’ τη δουλειά μας είπε καλύτερα να τον ρωτήσουμε πότε έχει; (γέλια)… Και για το ότι αισθάνεται άσχημα που δεν αμείβεται αναλόγως με τις ώρες που δουλεύει, όπως και σε άλλα ελεύθερα επαγγέλματα. Κλείνοντας με το πώς του αρέσει να περνάει τον ελεύθερο του χρόνο. – Τον λίγο ελεύθερο χρόνο μου τον περνάω είτε με φίλους πίνοντας καφέ είτε διαβάζοντας κάποιο βιβλίο. Και ενώ στο καμαρίνι είχε μπει και ο κομμωτής και είχε ξεκινήσει το χτένισμα, τελείωνα τις ερωτήσεις μου και χαιρετούσα τον Κων/νο χαρούμενος – ευλογημένος που μου πρόσφερε λίγο χρόνο για να συζητήσουμε.

-Το cult μιούζικαλ «Rocky Horror Show» του Κων/νου Ρήγου προβάλλεται από Τετάρτη – Κυριακή στο Rex.

Πρωταγωνιστούν: Κων/νος Ασπιώτης, Μάξιμος Μουμούρης, Νάντια Μπουλέ, Τζένη Θεωνά, Βασιλική Τρουφάκου, Κλέων Γρηγοριάδης, Ιβαν Σβιτάιλο

– Επίσης η περσινή επιτυχία «Αρμαντέιλ» σε σκηνοθεσία Κων/νου Ασπιώτη θα είναι για 2ο χρόνο αυτή τη φορά στο θέατρο Rex. Από 21 Δεκεμβρίου και κάθε Κυριακή για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων.

του Γιάννη Βανταράκη