Παρουσιάστηκε σήμερα το μεσημέρι από την ΚΕΠΑ Βέροιας στο φουαγιέ του Χώρου Τεχνών το πρόγραμμα των εορταστικών εκδηλώσεων του μήνα Δεκεμβρίου.

Την παρουσίαση του προγράμματος έκαναν ο πρόεδρος και αντιδήμαρχος Πολιτισμού κ.Σοφιανίδης, ο διευθυντής της Κοινωφελούς Επιχείρησης κ.Καμπούρης και φυσικά η κ.Καραγιαννίδου, η ψυχή της ΚΕΠΑ Βέροιας όλα αυτά τα χρόνια.

Στην παρουσίαση παρούσα ήταν και η πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Βέροιας κ.Γκόγκα , η οποία δήλωσε πέρα από το γεγονός πως η Κοινότητα θα είναι παρούσα και αρωγός των εκδηλώσεων με όλη της την ψυχή, ότι “οι δράσεις απευθύνονται σε μικρά παιδιά, μαθητές και ενηλίκους. Σκοπός είναι να ψυχαγωγηθούν μικροί και μεγάλοι. Επίσης σε αυτές μπορούν να συμμετάσχουν και οι επισκέπτες που θα βρίσκονται στην πόλη. Τέλος ένας ακόμα στόχος είναι η τόνωση της τοπικής αγοράς γιαυτό θα υπάρξουν και εκδηλώσεις μέσα στον πεζόδρομο”.

Οι εκδηλώσεις κατά ένα μεγάλο ποσοστό θα αφορούν τα παιδιά καθώς θα υπάρχουν παιδικά θέατρα, κουκλοθέατρα και πολλές ακόμα δράσεις για τους μικρούς φίλους των Χριστουγέννων.

Ο πρόεδρος της ΚΕΠΑ κ.Σοφιανιδης ανέφερε πως “Ο Νοέμβριος πήγε πολύ καλά, ο κόσμος συμμετείχε στις εκδηλώσεις κατα γενική ομολογία. Ο Δεκέμβριος είναι “ο μήνας των παιδιών”, έτσι οι περισσότερες δράσεις θα απευθύνονται στα παιδιά. Όλες οι εκδηλώσεις θα είναι δωρεάν. Οι εκδηλώσεις μας είχαν, έχουν και θα έχουν ποιότητα. Εκτός από τις εκδηλώσεις για παιδιά θα πραγματοποιηθούν και εκδηλώσεις για μεγάλους που θα λάβουν χώρα μέσα στην αγορά, τα δυο Σαββατοκύριακα πριν τα Χριστούγεννα. Τέλος να τονιστεί πως για την διοργάνωση των εκδηλώσεων μας συνέβαλαν οι υπηρεσίες του δήμου, η αντιδημαρχία καθαριότητας και η αντιδημαρχία τεχνικών έργων, οι εθελόντριες αρχιτέκτονες κυρίες Κατερίνα Κύρου και Ροδούλα Παπαδάκη αλλά και η Δημοτική Κοινότητα Βέροιας”.

Ο διευθυντής της ΚΕΠΑ κ.Καμπούρης με τη σειρά του δήλωσε ” Μας ρωτούν πως τα καταφέρνουμε κάθε χρόνο. Η απάντηση είναι πως δεν υπάρχει μυστικό στην επιτυχία των εκδηλώσεων. Ότι γίνεται γίνεται με δουλειά και συνέπεια. Κάποιοι επιμένουν στην μιζέρια. Εμείς έχουμε άλλη λογική και αυτή θα υπηρετήσουμε. Το πρόγραμμα του Δεκεμβρίου έχει την δική του οντότητα και τα παιδιά το έχουν αγκαλιάσει. Θα προσπαθήσουμε να μείνουμε κοντά σε όλη την πόλη. Στο μέτρο που μας αναλογεί θα προσπαθήσουμε να δημιουργήσουμε ένα εορταστικό κλίμα”.

Κλείνοντας το λόγο πήρε η υπεύθυνη προγραμματισμού κ.Νανά Καραγιαννίδου, η οποία ανέφερε επιγραμματικά κάποιες από τις δράσεις τονίζοντας ότι “Στόχος μας είναι ο Χώρος Τεχνών να μεταμορφωθεί σε στέγη χαράς. Επιλέξαμε επαγγελματίες και μάλιστα τους καλύτερους. Οι εκδηλώσεις θα λάβουν χώρα μέσα στο χώρο τεχνών διότι το φουαγιέ είναι μικρό πλέον και δεν μας καλύπτει. Θα δούμε κουκλοθέατρο, παιδικό θέατρο, διαδραστικά παιχνίδια όλες αυτές τις ημέρες με ελεύθερη είσοδο. Στην αγορά στην οδό Ιπποκράτους θα διοργανώσουμε μουσικά δρώμενα με το Μουσικό Σχολείο Βέροιας που συνεργαζόμαστε χρόνια, Μουσικά Σχήματα από όλη την Ελλάδα αλλά και τα μουσικά σχήματα της ΚΕΠΑ θα παρουσιάσουν χριστουγεννιάτικο πρόγραμμα” είπε η Νανά Καραγιαννίδου.

Η παρουσίαση ολοκληρώθηκε με μουσικές νότες και φωνές από το Μουσικό Σχολείο Βέροιας….

mousiko_sxol_veria2 mousiko_sxol_veria