Πραγματοποιήθηκε ημερίδα για τη Διαπολιτισμική Πύλη του Δήμου Αλεξάνδρειας.

Σκοπός είναι η ανάδειξη και η προβολή της πολιτιστικής ταυτότητας της περιοχής του νέου Δήμου Αλεξάνδρειας μέσα από την ιστορία, τα μνημεία, τη λαογραφία, τη μουσική, τη λογοτεχνία, τη θρησκεία, τις τέχνες κλπ.

Το όφελος θα είναι

-Του ίδιου του Δήμου, ο οποίος θα εξελιχθεί σε ένα δυναμικό, με σύγχρονες τεχνολογικές υποδομές δήμο και θα είναι σε θέση: (1) να προσφέρει μία ολοκληρωμένη εμπειρία εικονικής επίσκεψης σε πολιτιστικούς χώρους με τη διαδραστική συμμετοχή των επισκεπτών και (2) να υποστηρίξει γνωστικά τη γνωριμία τους με αντιπροσωπευτικά πολιτιστικά εκθέματα του τόπου.
-των διαδικτυακών επισκεπτών του δήμου, στους οποίους θα προσφέρεται μία μοναδική εκπαιδευτική και ψυχαγωγική εμπειρία γνωριμίας με την πολιτιστική και ιστορική κληρονομιά του δήμου
-της εκπαιδευτικής κοινότητας (μαθητές και δάσκαλοι), δεδομένου ότι οι τεχνολογίες που χρησιμοποιούνται μπορούν να αξιοποιηθούν ως ένα πολύτιμο εκπαιδευτικό εργαλείο διδαχής πάνω στην ιστορία του δήμου.
-όλων των επισκεπτών του κόμβου από την Ελλάδας και το εξωτερικό, στους οποίους δίνεται η δυνατότητα γνωριμίας με το δήμο και την πολιτιστική δράση του, χωρίς να απαιτείται η φυσική τους παρουσία εκεί.
-των φορέων πολιτισμού και τουρισμού καθώς και όλης της τοπικής κοινωνίας