Άνοιξε μετά τις 9 το βράδυ η πολυαναμενόμενη εφαρμογή στο TAXISnet για τη ρύθμιση των 100 δόσεων.

Πλέον οι φορολογούμενοι μπορούν με τη χρήση των προσωπικών κωδικών πρόσβασης να εισέλθουν στην εφαρμογή και να κάνουν την επιλογή για την «αίτηση ρύθμισης οφειλών με απαλλαγή προσαυξήσεων 2014».

Το σύστημα τους εμφανίζει όλες τις δυνατότητες που έχουν αναφορικά με τον αριθμό των δόσεων καθώς και το ποσό που μπορεί να ρυθμιστεί. Για ποσά έως 15.000 ευρώ δίνεται η δυνατότητα ρύθμισης έως 100 δόσεων, ενώ για μεγαλύτερα ποσά υπάρχει η δυνατότητα ρύθμισης έως 72 δόσεις.

Ο φορολογούμενος που θα υποβάλει σχετική αίτηση, όπως τον ειδοποιεί το σύστημα, θα πρέπει εντός τριών εργάσιμων ημερών να πληρώσει την πρώτη δόση της ρύθμισης προκειμένου αυτή να ενεργοποιηθεί.

Επίσης ο φορολογούμενος πληροφορείται ότι θα πρέπει να είναι φορολογικά ενήμερος καθ΄ όλη τη διάρκεια της ρύθμισης προκειμένου να μην την χάσει.

Σε σχετική ανακοίνωση η ΓΓΔΕ αναφέρει τα εξής:
“Τέθηκε σε λειτουργία και είναι διαθέσιμη στους πολίτες, η εφαρμογή στο TAXISnet, για την αίτηση υπαγωγής στη ρύθμιση του άρθρου 51 τον ν. 4305/2014.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να εισέλθουν με τους κωδικούς TAXISnet από την επιλογή «Αιτήσεις Ρυθμίσεων (ν. 4152/13 & ν. 4305/14)» στη σχετική εφαρμογή και να επιλέξουν τον τύπο ρύθμισης που επιθυμούν να ενταχθούν.”

Πηγή: capital.gr