Μια σύντομη αλλά μοναδική επιστροφή στα παλαιά έδωσε τη δυνατότητα η Ομάδα Φίλων Κλασικού Αυτοκινήτου Βέροιας στους Βεροιώτες λάτρεις του αυτοκινήτου και όχι μόνο που βρέθηκαν χθες, Τρίτη 28 Οκτωβρίου 2014, στο πάρκο της Ελίας. Αυτοκίνητα-αντίκες άλλων καιρών και εποχών στέκονταν σταθμευμένα με περηφάνια, έτοιμα να τα θαυμάσουν τα μάτια μεγάλων αλλά και μικρών.

Η Ομάδα Φίλων Κλασικού Αυτοκινήτου Βέροιας βρέθηκε σήμερα (28/10/2014) στο πάρκο της Ελιάς σε μια πρώτη επίσημη συνάντηση με αυτοκίνητα “φίλων” από Βέροια, Κοζάνη, Σιάτιστα και Νάουσα.  Η ομάδα ιδρύθηκε μόλις πριν κάποιες ημέρες στις 14 Οκτώβρη 2014 με πρωτοβουλία του κ.Γιάννη Χωματά και αριθμεί 140 μέλη, αριθμός εντυπωσιακός για μια τόσο νεοσύστατη ομάδα.

Ο λόγος ύπαρξης της ομάδας, σύμφωνα με τον κ.Στέφανο Γαζέα, ιδρυτικό μέλος, που με πολύ χαρά μας μίλησε για την ομάδα είναι όπως μας ανέφερε “Να αποκτήσει ομαδικό χαρακτήρα το χόμπι μας με ότι πλεονεκτήματα αυτό συνεπάγεται, αλληλοβοήθεια και κυρίως φιλία και παρέα με κοινή βάση”. Ο κ.Γαζέας επεσήμανε ωστόσο πως “είναι ένα ακριβό χόμπι….και τα ανταλλακτικά των κλασικών αυτοκινήτων είναι δυσεύρετα….έχει γίνει επιστήμη η σωστή ανακατασκευή ενός οχήματος και σε αυτή τη γραμμή θα δοθεί βαρύτητα”.

Τέλος ο κ.Γαζέας σημείωσε πως “σύντομα θα οργανωθούν και μικρές περιηγήσεις με τα οχήματα, δεν θα έχει μόνο εκθεσιακό χαρακτήρα η ύπαρξη μας”.

Κλείνοντας δεν θα μπορούσαμε να μην αναφέρουμε πως ο μέσος όρος ηλικίας των μελών, καθώς είναι πράγματι ένα “ακριβό σπορ”, ο οποίος είναι γύρω στα 45, ηλικία αρκετά ενθαρρυντική σε περιόδους κρίσης.

Στην παρουσίαση αυτών των “στολιδιών” ήταν σαφώς παρόντα τα μέλη της ομάδας με τα αυτοκίνητα-στολίδια τους.

Η πρωτότυπη για τα δεδομένα της πόλης έκθεση παλαιών αυτοκινήτων κέρδισε τις εντυπώσεις με τους περισσότερους θαυμαστές να επικροτούν τους ιδιοκτήτες των αντικών για το μεράκι τους να διατηρούν στη ζωή αυτά τέτοια αυτοκίνητα ανεκτίμητης αξίας.