Ο Τάσος Αυλωνίτης αντικατέστησε τον Μποτία στο 57ο λεπτό και χάρισε με κεφαλιά τη νίκη στον Ολυμπιακό στο 59′. Ο Στιλ απόκρουσε πέναλτι του Μήτρογλου στο 81′!

Σε ένα ντέρμπι χωρίς μεγάλες φάσεις και ρυθμό, οι «ερυθρόλευκοι» βρήκαν τον ήρωά τους από το πουθενά στο πρόσωπο του Αυλωνίτη, ο οποίος μπηκε στο ματς λόγω ενοχλήσεων του συμπαίκτη του και σηκώθηκε ψηλότερα απ’ όλους για να διαμορφώσει το τελικό σκορ μετά από φάουλ του Ντομίνγκεζ.

Οι «πράσινοι» τιμωρήθηκαν για τον μονοδιάστατο τρόπο παιχνιδιού τους πριν από το γκολ και δεν μπόρεσαν να ισοφαρίσουν στα τελευταία λεπτά, παρά την ώθηση που τους έδωσε η απόκρουση του Στιλ στο πέναλτι του Μήτρογλου.

Τα αρχικά πλάνα

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε με τον Ρομπέρτο στο τέρμα, δεξί μπακ τον Ελαμπντελαουί, αριστερό τον Μασουακού και τους Αμπιντάλ, Μποτία στο κέντρο της άμυνας. Οι Μιλιβόγεβιτς και Μανιάτης αμυντικά χαφ, ο Κασάμι δεξιά, ο Αφελάι αριστερά, ο Ντομίνγκεζ πίσω από τον Μήτρογλου.

Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε με τον Στιλ κάτω από τα δοκάρια, τον Τριανταφυλλόπουλο δεξί μπακ, τον Νάνο αριστερά, τους Κουτρουμπή και Σίλντενφελντ στο κέντρο της άμυνας. Οι Λαγός και Πράνιτς στο κέντρο, δεξιά ο Ζέκα και αριστερά ο Μπούι, ενώ ο Ατζαγκούν ήταν πίσω από τον Καρέλη.

Πάθος, ένταση και τίποτε άλλο

Το ματς ξεκίνησε με περίπου 8 λεπτά καθυστέρηση, καθώς με την είσοδο των δύο ομάδων στον αγωνιστικό χώρο, οι οπαδοί του Ολυμπιακού που βρίσκονταν στο πέταλο της Θύρας 7 άναψαν πολλά καπνογόνα, με αποτέλεσμα το γήπεδο να γίνει…τοπίο στην ομίχλη.

Όταν τελικά το ματς άρχισε, ο Ολυμπιακός προσπάθησε να πιέσει και οι «πράσινοι» έψαχναν την ευκαιρία για αντεπίθεση κυρίως με μεγάλες μπαλιές για τον Καρέλη και τον Ατζαγκούν, που όμως εύκολα ή δύσκολα καθάριζαν οι «ερυθρόλευκοι».

Ο Παναθηναϊκός ανταπεξήλθε στην πίεση από κάποιες στημένες φάσεις των γηπεδούχων και στο 13ο λεπτό έκανε το πρώτο σουτ του αγώνα με τον Λαγό να στέλνει τη μπάλα πολύ άουτ έξω από την περιοχή.

Στο 14′ ο Ολυμπιακός έκανε την πρώτη ευκαιρία του με τον Αφελάι να ξεφεύγει από αριστερά, να βγάζει τη σέντρα αλλά τον Στιλ να διώχνει. Στην επαναφορά η μπάλα έπεσε στον άξονα για τον Μανιάτη, αλλά το δυνατό του σουτ αποκρούστηκε ξανά από τον Στιλ.

Οι Πειραιώτες δυσκολεύονταν να μπουν στην περιοχή του Παναθηναϊκού, με τον Τσόρι καλά κλεισμένο, τον Μήτρογλου να μην παίρνει μπαλιές και τον Κασάμι να αναγκάζεται να συγκλίνει για να φέρει τη μπάλα στο αριστερό. Στο 27′ οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να απειλήσουν με μακρινό σουτ του Μιλιβόγεβιτς που πέρασε άουτ.

Το ματς εξακολουθούσε να μην έχει ρυθμό, με το πάθος πάντως να ξεχειλίζει και να φέρνει αρκετές αψιμαχίες. Γκολ πάντως δεν υπήρξε με τη λήξη του α’ 45λέπτου, μια και το σουτ του Καρέλη στο 45′ έξω από την περιοχή πέρασε ψηλά άουτ…

Ανέλπιστος ήρωας!

Ίδιο το σκηνικό στο πρώτο δεκάλεπτο του β’ μέρους, με τον Ολυμπιακό να έχει την κατοχή αλλά να μην μπορεί να περάσει στην περιοχή των «πράσινων».

Στο 57′ ο Μίτσελ έκανε την πρώτη του αναγκαστικη΄αλλαγή, καθώς ο Αυλωνίτης πέρασε στο ματς αντί του Μποτία που ένιωσε ενοχλήσεις.

Ο αναπληρωματικός μπακ των «ερυθρόλευκων» όμως, στην πρώτη του επαφή με τη μπάλα κατάφερε να σκοράρει στο 59′, κερδίζοντας την κεφαλιά στο κέντρο άμυνας του Παναθηναϊκού μετά από εκτέλεση φάουλ του Ντομίνγκεζ από αριστερά και στέλνοντας τη μπάλα στην αριστερή γωνία του Στιλ!

Η αντίδραση του Αναστασίου ήταν άμεση, καθώς έβγαλε από το ματς τον Μπούι και έβαλε τον Πέτριτς δίπλα στον Καρέλη για να αναζητήσει την ισοφάριση. Λίγο μετά βγήκε εκτός λόγω ενοχλήσεων και ο Σίλντενφελντ, με τον Μέντες να τον αντικαθιστά παίζοντας δίπλα στον Κουτρουμπή. Τρίτη κίνηση από τον Αναστασίου η είσοδος του Δώνη αντί του Λαγού, ενώ ο Μίτσελ απάντησε «δένοντας» το κέντρο με Εντινγκά αντί Κασάμι.

Στο 78′ ο Τριανταφυλλόπουλος έκανε μία επικίνδυνη παράλληλη μπαλιά από δεξιά, αλλά η μπάλα δεν βρήκε σε κάποιον «πράσινο» και ο Ρομπέρτο κατάφερε να μπλοκάρει.

Στο αμέσως επόμενο λεπτό, ο Εντινγκά έκλεψε τη μπάλα στον χώρο του κέντρου από τον Δώνη και έβγαλε τον Μήτρογλου σε τετ-α-τετ με τον Στιλ, ο οποίος τον ανέτρεψε. Ο ίδιος ο Μήτρογλου ανέλαβε την εκτέλεση, όμως ο Στιλ (έπειτα από μία καθυστέρηση που έφερε και την αποβολή του Αναστασίου για διαμαρτυρία) έπεσε σωστά στην αριστερή του γωνία και έδιωξε σε κόρνερ!

Στο 86′ ο Τριανταφυλλόπουλος έκανε μία σέντρα από δεξιά αλλά ο Πράνιτς που πετάχτηκε στην πορεία της μπάλας δεν μπόρεσε να εκτελέσει όπως θα ήθελε και την έστειλε άουτ.

Στο 89′ ο Εντινγκά προσπάθησε με σουτ από τον άξονα αλλά η μπάλα έφτασε στα χέρια του Στιλ.

Στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων, ο Νάνο έβγαλε σέντρα από αριστερά, αλλά ο Ρομπέρτο μπλόκαρε την προσπάθεια του Ατζαγκούν.

Τελικά, παρά τις προσπάθειες των «πράσινων», ο Ολυμπιακός κατάφερε να κρατήσει το 1-0 μέχρι το τέλος, πανηγυρίζοντας τη νίκη.

Σούπερ Λιγκ 2014-15, 8η Αγωνιστική, «Γ. Καραϊσκάκης»

Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός 1-0

Γκολ: 59′ Αυλωνίτης

Διαιτητής: Καλογερόπουλος (Αθηνών)

Βοηθοί: Γρεβένης (Χαλκιδικής), Γεωργαράκος (Αθηνών).

Κίτρινες: Μιλιβόγεβιτς, Αφελάι, Μανιάτης – Καρέλης, Νάνο, Πράνιτς, Σίλντενφελντ, Στιλ, Πέτριτς.

Κόκκινες:

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μίτσελ): Ρομπέρτο – Ελαμπντελαουί, Μποτία (57′ Αυλωνίτης), Αμπιντάλ, Μασουακού – Μιλιβόγεβιτς, Κασάμι (76′ Εντινγκά) – Μανιάτης, Αφελάι, Ντομίνγκεζ (87′ Φουστέρ)- Μήτρογλου.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Αναστασίου): Στιλ – Τριανταφυλλόπουλος, Κουτρουμπής, Σίλντενφελντ (69′ Μέντες), Νάνο – Λαγός (76′ Δώνης), Πράνιτς, Μπούι (63′ Πέτριτς), Ζέκα – Ατζαγκούν – Καρέλης.

Πηγή: novasports.gr