Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται για δεύτερη ημέρα η κακοκαιρία που πλήττει τη χώρα. Τις επόμενες ώρες και μέχρι το μεσημέρι του Σαββάτου πολύ ισχυρά φαινόμενα αναμένονται στη Βόρεια Ελλάδα, ενώ στη συνέχεια το σκηνικό του καιρού θα γίνει περισσότερο χειμερινό. Πιο αναλυτικά:

Τις βραδινές ώρες της Παρασκευής 24/10 και τη νύχτα προς Σάββατο πολύ ισχυρές βροχοπτώσεις και καταιγίδες που θα συνοδεύονται από αυξημένη ηλεκτρική δραστηριότητα και χαλαζοπτώσεις θα επηρεάσουν τη Μακεδονία, τη Θράκη και το Βόρειο-Βορειοανατολικό Αιγαίο. Σημειώνεται ότι οι άνεμοι στο Βόρειο Αιγαίο και στα παράλια της βόρειας χώρας θα φτάνουν κατά τόπους σε ένταση τα 10 μποφόρ.

Στις περιοχές που θα επηρεαστούν συμπεριλαμβάνεται και η πόλη της Θεσσαλονίκης.

Παράλληλα πυκνές χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν στα βόρεια ορεινά και κατά τόπους σε ημιορεινές περιοχές. Τοπικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν επίσης στο Ανατολικό Αιγαίο, ενώ βροχές και καταιγίδες μικρότερης έντασης θα εκηδλωθούν κατά τόπους στα ανατολικά και νότια.

Από τις πρωινές έως και τις μεσημεριανές ώρες του Σαββάτου 25/10 τα ισχυρότερα φαινόμενα θα περιοριστούν σταδιακά στην Ανατολική Μακεδονία, στη Θράκη και στο Βορειοανατολικό Αιγαίο με περαιτέρω εξασθένηση στη συνέχεια.

Βροχές και σποραδικές καταιγίδες μικρότερης έντασης θα εκδηλώνονται κατά περιόδους σε περιοχές της Ανατολικής χώρας και του Αιγαίου. Από αργά το βράδυ τα φαινόμενα στα ανατολικά ηπειρωτικά, στην Εύβοια και στις Σποράδες θα ενταθούν εκ νέου. Πολύ θυελλώδεις βορειοανατολικοί άνεμοι εντάσεως 9 μποφόρ θα πνέουν στο Βόρειο Αιγαίο και τις ακτές της Βόρειας χώρας, ενώ η θερμορκασία θα σημειώσει πτώση σε ολόκληρη τη χώρα.

Από την Κυριακή 26/10 έως και την Τρίτη 28/10 βροχές και σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στα ανατολικά τμήματα της χώρας, στη Χαλκιδική, στη Θράκη και στο Αιγαίο, χωρίς ωστόσο να έχουν σημαντική ένταση. Παροδικές χιονοπτώσεις θα εκδηλωθολύν στα ηπειρωτικά ορεινά και σε περιοχές της Θράκης με χαμηλότερο υψόμετρο. Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις με εντάσεις έως 8 μποφόρ, ενώ οι θερμοκρασίες θα κυμανθούν σε χαμηλά επίπεδα.

Σύμφωνα με τα διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία νέα επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός από την Τετάρτη 29/10 και από τα δυτικά.

Περισσότερα στοιχεία σχετικά με την εξέλιξη του καιρού θα δωθούν σε επόμενη ανακοίνωση. Λεπτομερέστερες προγνώσεις δίνονται στις προγνώσεις πόλεων και θαλασσών, στους ιστιοπλοϊκούς χάρτες και στους χάρτες κυματισμού, καθώς και στο διαδραστικό χάρτη Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων.

Πηγή: meteo.gr