Ο ΠΑΟΚ στάθηκε στο ύψος του, πάλεψε, δικαιούταν την ισοπαλία αλλά τελικά “λύγισε” απέναντι στην Φιορεντίνα γνωρίζοντας την ήττα με 0-1 χάρη σε ένα γκολ του Βάργκας στο 38′. Έτσι, έμεινε στους 3 βαθμούς στον όμιλο, την ίδια ώρα που Ντινάμο Μινσκ και Γκινγκάμπ έμεναν στο 0-0.

Χωρίς τον Μακ και με αναμενόμενο σχήμα και πρόσωπα ήταν η βασική 11αδα του Άγγελου Αναστασιάδη. Στο 4-3-3 που παρέταξε, ο Γλύκος ήταν κάτω από τα δοκάρια, Σκόνδρας, Βίτορ, Κατσικάς και Ρατς στην άμυνα, Τζιόλης, Κάτσε και Τζανδάρης στα χαφ, ενώ η καινοτομία έγινε στην επίθεση καθώς ο Αθανασιάδης έπαιζε στα αριστερά, ο Περέιρα στην κορυφή και δεξιά ο Σαλπιγγίδης. Από την άλλη πλευρά του, ιδιαίτερες εκπλήξεις δεν είχε ούτε το βασικό σχήμα του Μοντέλα που είχε επίσης 3 χαφ στο κέντρο και επιθετική τριπλέτα τους Ίλισιτς αριστερά, τον Βάργκας δεξιά και τον Μπερναντέσι στην κορυφή.

“Σφιχτό” ήταν το παιχνίδι από το ξεκίνημα και για τις δυο ομάδες που προσπαθούσαν να φυλάξουν τα νώτα τους πρώτα και μετά να ψάξουν το γκολ. Η Φιορεντίνα πάντως ήταν πιο συμπαγής μέσα στο γήπεδο με πολλούς παίκτες γύρω από τον χώρο που παιζόταν η μπάλα.

Από την πλευρά του, ο ΠΑΟΚ δυσκολευόταν απίστευτα στην κυκλοφορία της μπάλας, καθώς ο αντίπαλος του πίεζε ψηλά και σωστά, οι παίκτες του αναγκάστηκαν σε πολλές λάθος πάσες, κι έτσι δεν μπορούσε να φτάσει με αξιώσεις στην περιοχή της Φιορεντίνα. Πάντως ούτε οι φιλοξενούμενοι έκαναν κάτι σπουδαίο επιθετικά εκτός από μια ευκαιρία του Μπερναντέσκι στο 6′ όταν μόνος του απέναντι στην εστία έστειλε την μπάλα άουτ.

Ο ΠΑΟΚ έμοιαζε δύσκολο να φτάσει στο γκολ, το ίδιο όμως και οι Ιταλοί παρά την αστάθεια που έδειχνε ο Γλύκος στις επεμβάσεις του. Παρόλα αυτά, κι ενώ το ημίχρονο πλησίαζε στη λήξη του, στο 38′, μια αδράνεια στην άμυνα σε μια ανύποπτη φάση, έφτανε στον Βάργκας να κάνει το 0-1 με διπλή προσπάθεια μέσα στην περιοχή και μετά από ασταθή απόκρουση του Γλύκου. Ο ΠΑΟΚ προσπάθησε να αντιδράσει μέχρι το ημίχρονο αλλά μόνο ένα σουτ του Αθανασιάδη (ο οποίος στο μεταξύ είχε περάσει στην κορυφή, με τον Σάλπι στα αριστερά και τον Περέιρα δεξιά) στο 44′ ανησύχησε τους Ιταλούς.

Ο Δικέφαλος, με το 0-1 στην πλάτη, μπήκε στην επανάληψη πιο δυνατά παρουσιάζοντας πάντως σημάδια κούρασης σε ατομικό επίπεδο. Παρόλα αυτά, δημιούργησε κάποιες ευκαιρίες με τον Αθανασιάδη (50′) και τον Σαλπιγγίδη (54′), ενώ στο 55′ ο Αναστασιάδης αποφάσισε να ανακατέψει την τράπουλα. Πέρασε στο ματς τον Γκολάσα αντί του Περέιρα και έκανε το σχήμα 4-4-2 με τους Σάλπι-Κλάους μαζί μπροστά και τον Ισραηλινό από πίσω τους. Ο Δικέφαλος πήρε μέτρα στο γήπεδο, αυτό όμως έκανε και τους Ιταλούς πιο επικίνδυνους στην κόντρα, από προήλθε και ένα δοκάρι του Βάργκας στο 63′.

Στο τελευταίο μισάωρο, ο ΠΑΟΚ πίεσε όσο μπορούσε κι άντεχε, δικαιούταν ένα γκολ βάση της εικόνας του αγώνα αλλά τελικά αυτό δεν ήρθε ποτέ και το 0-1 έμεινε μέχρι τέλους…

Γκολ: Βάργκας 38′ (σουτ)

Κίτρινες: Κίτσιου 18′, Ρατς 33′ / Βάργκας 24′

Κόκκινη: Βάργκας 63′

Δοκάρι:

ΠΑΟΚ: Γλύκος, Σκόνδρας (Κίτσιου 10′), Βίτορ, Κατσικάς, Ρατς, Τζιόλης, Κάτσε, Περέιρα (Γκολάσα 54′), Σαλπιγγίδης (Παπαδόπουλος 81′), Τζανδάρης, Αθανασιάδης

Φιορεντίνα: Ταταρουσάνου, Ρίτσαρντς, Μπασάντα, Πασκουάλ, Τόμοβιτς, Μπάντελι, Βάργκας, Κούρτιτς, Μπόρχα Βαλέρο (Λαζάρι 66′), Ίλισιτς (Μαρίν 78′), Μπερναντέσκι (Κουδράδο 57′)

Διαιτητής: Σβάιερ (Γερμανία)

Βοηθοί: Σίφνερ (Γερμανία), Ακμούλερ (Γερμανία)

Θεατές: 25.000

Πηγή: inpaok.com