Η Δ.Ε.Υ.Α.Βέροιας ανακοινώνει την απόφαση του Υπουργείου Εσωτερικών που αφορά τις ευνοϊκές ρυθμίσεις για χρέη προς τους δήμους και τις Δ.Ε.Υ.Α.

Μέχρι τις 14 Νοεμβρίου 2014 οι πολίτες θα έχουν τη δυνατότητα με αίτηση τους, να ρυθμίσουν σε δόσεις τις οφειλές τους προς τα νομικά πρόσωπα των Δήμων (Δ.Ε.Υ.Α.) σύμφωνα με τροπολογία που κατέθεσε ο Υπουργός Εσωτερικών η οποία έχει ψηφιστεί από την Βουλή.

Ο αριθμός των δόσεων της ρύθμισης δεν μπορεί να είναι μεγαλύτερος από σαράντα (40), ενώ η κάθε δόση δεν μπορεί να μικρότερη από σαράντα ευρώ (40€). Οι οφειλές οι οποίες έχουν καταστεί ληξιπρόθεσμες μέχρι τις 30-09-2014, δύνανται να ρυθμίζονται κατόπιν έκδοσης σχετικής απόφασης του οικείου διοικητικού συμβούλιου. Στην περίπτωση εφάπαξ εξόφλησης της οφειλής, παρέχεται υποχρεωτική απαλλαγή (100%) από τις προβλεπόμενες προσαυξήσεις εκπρόθεσμης καταβολής.

Στην ευνοϊκή αυτή ρύθμιση εντάσσονται όσες οφειλές βεβαιωθήκαν και θα βεβαιωθούν έως και τις 30 Οκτώβριου 2014. Παράλληλα, δίνεται η δυνατότητα να ενταχθούν σε αυτό το πλαίσιο και οι παλαιότερες οφειλές (πριν την 01-01-2010).