Ποια είναι η Γιουβέντους; Αρκετά δυνατή για να κατακτά το ιταλικό πρωτάθλημα. Ποιο, είναι, λοιπόν το ιταλικό ποδόσφαιρο. Αυτό που εδώ και μερικά χρόνια έχει μείνει εκτός της κορυφαίας τριάδας που δίνει τέσσερις ομάδες στο τσάμπιονς λιγκ. Απίθανο σε σχέση με το παρελθόν του.

Η αντιστοιχία του επιπέδου της τωρινής Γιουβέντους με αυτή του παρελθόντος είναι χαοτική. Μιλάμε για ομάδα μπετόν. Πήγαινες στο Κομουνάλε και έχανες από τα αποδυτήρια. Για να της βάλεις γκολ έπρεπε να συνωμοτήσει το σύμπαν εναντίον της. Σιρέα, Τζεντίλε, Μπρίο, Καμπρίνι για να μην πάμε πιο πίσω. Με τον Πλατινί η γηραιά κυρία έγινε και μπάνικη.

Aυτά και άλλα πολλά από καταβολής ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων και μέχρι το τέλος της δεκαετίας του ’90. Γιατί μέχρι εκεί; Βαρέθηκε ο Ανιέλι να τα σκάει χοντρά. Το ίδιο και οι υπόλοιποι μεγαλοϊδιοκτήτες των ιταλικών ομάδων. Εσοδα ελάχιστα, παρά τις επιτυχίες. Σοβαρή σημείωση. Καμμία ιταλική ομάδα δεν είχε ιδιόκτητο γήπεδο, ακόμα ισχύει για τις περισσότερες.

Μην ξεφύγουμε, όμως. Μιλάμε για τη Γιουβέντους. Και τι λέμε; Στην Ιταλία πάντα ήλεγχε τη σακούλα. Και πριν υποβιβαστεί και τώρα που επέστρεψε. Η Γιουβέντους, κύριε. Το βαρύ όνομα. Τόσο βαρύ όσο η Ρεάλ, η Μπάγερν, η Μπάρτσα. Ως όνομα. Αγωνιστικά δεν είναι σε αυτό το επίπεδο στις μέρες μας. Είναι στη δεύτερη ταχύτητα της Ευρώπης. Κι αυτές τις ομάδες τις έχει ο Ολυμπιακός στο Καραϊσκάκη, όταν του βγει η τακτική, ο Ρομπέρτο και λίγο η τύχη.

Πηγή: apodytiriakias.gr