Σε ένα εξαιρετικό παιχνίδι με πολλές ευκαιρίες και καλό ρυθμό, Αστέρας Τρίπολης και Παναιτωλικός έμειναν στο ισόπαλο 1-1 για την 7η αγωνιστική της Σούπερ Λιγκ. Δοκάρι στο 90+3′ οι Αρκάδες.

Ο Παναιτωλικός παρουσιάστηκε πολύ διαβασμένος και παρότι βρέθηκε πίσω στο σκορ από το τέρμα του Μπαράλες (26′), αντέδρασε άμεσα και στο 35′ ισοφάρισε με τον Μορένο. Στις καθυστερήσεις του αγώνα οι Αρκάδες είχαν την ευκαιρία να «κλέψουν» το «τρίποντο», όμως το σουτ του Ρόλε σταμάτησε στο αριστερό δοκάρι της εστίας του Μπρακάλι. Αυτοί ήταν οι πρώτοι φετινοί βαθμοί που απώλεσε ο Αστέρας στην έδρα του, την ώρα που ο Παναιτωλικός έμεινε για έκτο σερί ματς χωρίς νίκη.

Τα πλάνα των προπονητών

Ο Στάικος Βεργέτης παρέταξε τον Αστέρα Τρίπολης με σύστημα 4-2-3-1 και τον Κοσίσκι στο τέρμα. Δεξιά στην άμυνα βρέθηκε ο Λούι, αριστερά ο Παντελιάδης και κεντρικό δίδυμο ο Σανκαρέ με τον Ζησόπουλο. Στα χαφ ο προπονητής των Αρκάδων τοποθέτησε τους Ουσέρο και Μουνάφο, δεξιά και λίγο πιο μπροστά τον Γιαννιώτα, αριστερά τον Μάσα και πίσω από τον προωθημένο Μπαράλες τον Ρόλε.

Το ίδιο σύστημα επέλεξε και ο Μάκης Χάβος για τον Παναιτωλικό. Κάτω από την εστία κάθισε ο Μπρακάλι, στο δεξί άκρο της άμυνας βρέθηκε ο Μπεχαράνο, στο αριστερό ο Γκαρσία και στο κέντρο ο Μαλεζάς με τον Κούσα. Στη μεσαία γραμμή ο Έλληνας τεχνικός επέλεξε τους Κόρμπο και Γοδόι, δεξιά τον Βιγιαφάνιες, αριστερά τον Μαρτίνεζ και πίσω από τον Μορένο τον Φωτάκη.

Γκολ ο Μπαράλες, άμεση αντίδραση από Παναιτωλικό

Ο Αστέρας Τρίπολης προσπάθησε από το ξεκίνημα του ματς να επιβάλλει τον ρυθμό του, όμως έπεσε πάνω σε έναν πολύ διαβασμένο Πανατιτωλικό. Οι παίκτες του Μάκη Χάβου αφού είχαν κλείσει όλους τους διαδρόμους προς την εστία του Μπρακάλι, πρέσαραν ψηλά και δεν επέτρεπαν στους γηπεδούχους να κάνουν το παιχνίδι τους και να δημιουργήσουν ευκαιρίες.

Όσο περνούσαν τα λεπτά η πίεση των Αρκάδων γινόταν όλο και πιο έντονη, όμως δεν έβρισκαν τον τρόπο να διασπάσουν την πολυπρόσωπη άμυνα των φιλοξενούμενων. Τελικά η λύση ήρθε από μία στημένη φάση. Ο Ρόλε στο 26′ εκτέλεσε φάουλ από αριστερά και ο Μπαράλες με γυριστή κεφαλιά νίκη τον Μπρακάλι και έκανε το 1-0 για την ομάδα του.

Η χαρά των γηπεδούχων πάντως δεν κράτησε για πολύ, αφού στο 35′ ο Μορένο ισοφάρισε σε 1-1. Ο Μαρτίνες, ο οποίος ήταν ο πιο δραστήριος παίκτης του Παναιτωλικού από τη μέση και μπροστά βρήκε εξαιρετικά τον Κολομβιανό επιθετικό μέσα στην περιοχή και εκείνος με πλασέ νίκησε τον Κοσίσκι, ισοφαρίζοντας σε 1-1.

Οι Αγρινιώτες αμέσως μετά την ισοφάριση ανέβασαν την απόδοση τους, πήραν περισσότερα μέτρα στο γήπεδο και στο 43′ θα μπορούσαν να είχαν φέρει… τούμπα το ματς, όμως ο Βιγιαφάνιες δεν σημάδεψε σωστά από ευνοϊκή θέση.

Ευκαιρίες, δοκάρι και… 1-1

Στο δεύτερο ημίχρονο το παιχνίδι έγινε πιο γρήγορο. Ο Αστέρας ανέβασε την απόδοση του, πίεσε τον Παναιτωλικό και σε δύο περιπτώσεις με τον Μάσα (47′, 54′), θα μπορούσε να είχε πάρει κεφάλι στο σκορ, όμως ο Αργεντινός δεν σημάδεψε σωστά.

Από την άλλη πλευρά, η ομάδα του Αγρινίου γινόταν αρκετά επικίνδυνη κάθε φορά που έφευγε στην κόντρα, όμως δεν ήταν εύστοχη στην τελική προσπάθεια, με αποτέλεσμα να «χαραμίζει» τις ευκαιρίες που δημιουργούσε.

Με τη συμπλήρωση 70 λεπτών αγώνα οι δύο προπονητές προχώρησαν σε μαζεμένες αλλαγές, θέλοντας να φρεσκάρουν την ενδεκάδα τους. Ο Αστέρας πήρε ακόμη περισσότερα μέτρα στο γήπεδο, σε αντίθεση με τον Παναιτωλικό, ο οποίος είχε οπισθοχωρήσει για να διαφυλάξει τον βαθμό της ισοπαλίας, και θα μπορούσε να πάρει τη νίκη, όμως το δυνατό σουτ του Ρόλε στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων κατέληξε στο δοκάρι και το 1-1 έμεινε μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του Κύζα.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Αστέρας Τρίπολης (Στάικος Βεργέτης): Κοσίσκι, Λούι, Παντελιάδης, Σανκαρέ, Ζησόπουλος, Μουνάφο (87′ Μούκαμ), Ουσέρο, Μάσα, Ρόλε, Γιαννιώτας (70′ Πάρα), Μπαράλες (79′ Μπακασέτας).

Παναιτωλικός (Μάκης Χάβος): Ράφαελ, Κέβιν, Μπαχεράνο, Κούσας, Μαλεζάς, Γοδόι, Κόρμπος (75′ Καλογέρης), Φωτάκης (87′ Κουτρομάνος), Μαρτίνες, Βιγιαφάνιες (76′ Καπέλ), Μορένο.

Πηγή: novasports.gr