Ευθείες απειλές εναντίον της Ρώμης και του Βατικανού εκτοξεύουν οι ακραίοι ισλαμιστές στη νέα έκδοση του επίσημου περιοδικού του Ισλαμικού Κράτους. Στο εξώφυλλο απεικονίζεται η πλατεία του Βατικανού, με την μαύρη σημαία των τζιχαντιστών.

Η οργάνωση χαρακτηρίζει θρησκευτικό πόλεμο την προσπάθεια των αμερικανών να διακόψουν την προέλασή της σε Συρία και Ιράκ και συγκρίνει τα όσα συμβαίνουν σήμερα με τις σταυροφορίες των Χριστιανών τον μεσαίωνα.

Σύμφωνα με την ρητορική του χαλιφάτου, όλες οι δυτικές δυνάμεις είναι απόγονοι του λίκνου του Χριστιανισμού, τη Ρώμης, η οποία χρίζεται από τους τζιχαντιστές ως συμβολικός στόχος.

«Η Ρώμη στην αραβική γλώσσα των προφητών παραπέμπει στους χριστιανούς της Ευρώπης και στις αποικίες της Μεγάλης Συρίας» αναφέρεται σε άρθρο του Dabiq. Στο περιοδικό φιλοξενούνται και αποσπάσματα δηλώσεων του εκπροσώπου του Ισλαμικού Κράτους, Μοχάμεντ Αλ Αντνάτι, ο οποίος ισχυρίζεται ότι οι τζιχαντιστές μία μέρα θα κατακτήσουν την Ρώμη.

«Θα κατακτήσουμε την Ρώμη σας, θα σπάσουμε τους σταυρούς σας, θα κάνουμε σκλάβες τις γυναίκες σας, με την άδεια του Αλλάχ», αναφέρει ο Αλ Αντνάνι. Αν δεν προλάβουμε αυτή την στιγμή εμείς, τότε σίγουρα θα την προλάβουν τα παιδιά μας, τα εγγόνια μας», συνεχίζει.

Η Ρώμη έχει βρεθεί ξανά στο στόχαστρο των μαχητών του χαλιφάτου από τον αρχηγό Αμπού Μπακρ Αλ Μπαγκντάντι, στην πρώτη δήλωση μετά την αλλαγή της ονομασίας της οργάνωσης. Μετά το μήνυμα του αρχηγού υπήρξαν φήμες για πιθανές επιθέσεις εναντίον του Βατικανού και του Πάπα Φραγκίσκου.

Πηγή: real.gr