Λίγο έξω από την Βέροια, στην Εγνατία οδό, σήμερα το πρωί λίγο μετά τις 10.30 σημειώθηκε τραγικό δυστύχημα με μία νταλίκα να παρασέρνει δεκάδες αυτοκίνητα με οδηγούς μέσα.

Η τραγωδία συνέβη στο ρεύμα από Βέροια προς Θεσσαλονίκη, στο ύψος του χωριού Μέση, στον κόμβο ανάμεσα από Βέροια και Κουλούρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες νταλίκα προσέκρουσε στα ακινητοποιημένα αυτοκίνητα, ενώ ο οδηγός του ΙΧ που ακολουθούσε δεν πρόλαβε να σταματήσει και προσέκρουσε στη νταλίκα. Το ΙΧ τυλίχτηκε στις φλόγες και ο οδηγός ανασύρθηκε νεκρός. Ο οδηγός της νταλίκας δεν αντιλήφθηκε το μποτιλιάρισμα το οποίο είχε προκληθεί στην περιοχή λόγω εργασιών της ΔΕΗ (όπου είχε κοπεί η κυκλοφορία για λίγα λεπτά) με συνέπεια να μην είναι σε θέση να σταματήσει έγκαιρα και να παρασύρει  35 σταματημένα αυτοκίνητα. Η νταλίκα, αμέσως μετά την σφοδρή σύγκρουση τυλίχθηκε στις φλόγες.

Πυροσβεστικά οχήματα και ασθενοφόρα έσπευσαν αμέσως στο σημείο και βρίσκονται σε συνεχή κίνηση τα μεν πρώτα για να απεγκλωβίσουν άτομα τα δε ασθενοφόρα για να διακομίσουν τους τραυματίες στα νοσοκομεία ενώ έχουν μαζευτεί εκατοντάδες άνθρωποι από τα γύρω χωριά για να βοηθήσουν.

Πολλοί ήταν οι οδηγοί των αυτοκινήτων που είχαν κατέβει από τα οχήματα τους για να δουν τι συμβαίνει πριν την καραμπόλα. Η νταλίκα μετά την σύγκρουση τελικά κατέληξε μπροστά από τα σταματημένα φλεγόμενη.

Σύμφωνα, επίσης, με τις πρώτες επίσημες πληροφορίες ο Ρουμάνος οδηγός της νταλίκας ο οποίος προσπάθησε να διαφύγει συνελήφθη και κρατείται στην Ασφάλεια Βέροιας. Υπάρχουν τέσσερις νεκροί με έναν εκ των οποίων απανθρακωμένο και 22 τραυματισμένοι εκ των οποίων οι δέκα σοβαρά.

Υπάρχει πιθανότητα και για πέμπτο νεκρό, ωστόσο δεν υπάρχει επιβεβαιωμένη πληροφορία.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ

Update

Ενώπιον του εισαγγελέα Βέροιας θα βρεθεί σήμερα ο 39χρονος αλλοδαπός, ρουμανικής υπηκοότητας, ο οποίος συνελήφθη την Κυριακή μετά την πολύνεκρη καραμπόλα στην Εγνατία Οδό, στην οποία έχασαν τη ζωή τους πέντε άνθρωποι και τραυματίστηκαν άλλοι 30.

Ο οδηγός της νταλίκας υποστήριξε, κατά την προανάκριση, πως είδε τόσο την ηλεκτρονική πινακίδα που προειδοποιούσε τους οδηγούς για έργα στην περιοχή όσο και τους δύο σημαιοφόρους, ωστόσο -όπως ανέφερε- τα φρένα του είχαν «μπλοκάρει». Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε, δεν μπορούσε να ελαττώσει ταχύτητα και σε συνδυασμό με το κατηφορικό τού οδοστρώματος, προσέκρουσε στα ακινητοποιημένα αυτοκίνητα. Σημειώνεται ότι ενώπιον του εισαγγελέα θα οδηγηθεί και ο 42χρονος υπεύθυνος της αναδόχου εταιρείας εκτέλεσης των εργασιών, ο οποίος επίσης συνελήφθη.

Το τραγικό συμβάν συνέβη λίγο πριν από τις 10.30 το πρωί της Κυριακής, όταν η νταλίκα που οδηγούσε ο 39χρονος έπεσε πάνω σε προπορευόμενα αυτοκίνητα, τα οποία ήταν ακινητοποιημένα στον δρόμο, λόγω εκτέλεσης εργασιών. Συνολικά 30 οχήματα ενεπλάκησαν στο τροχαίο.