Με τον Λεοζίνιο σκόρερ και κορυφαίο η Καλλονή πανηγύρισε ιστορική νίκη με 1-0 επί του Παναθηναϊκού. Οι «πράσινοι»« είχαν την κατοχή και τις ευκαιρίες στο δεύτερο ημίχρονο, αλλά οι Λέσβιοι κράτησαν το πολύτιμο «τρίποντο».

Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν από το πρώτο μέρος και το ένα γκολ ήταν αρκετό να τους δώσει την πρώτη νίκη επί του Παναθηναϊκού, ο οποίος επέστρεψε στη Μυτιλήνη μετά από 28 χρόνια κι έναν αγώνα με τον Αιολικό για το Κύπελλο το 1986. Ήταν η πρώτη φετινή ήττα για το «τριφύλλι», τη στιγμή που η Καλλονή παρέμεινε αήττητη και στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας μαζί με Ατρόμητο, Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ.

Τα πλάνα των δύο τεχνικών

Στο 3-4-3 του Γιάννη Ματζουράκη, μπροστά από τον Χογκ ήταν οι Αντέτζο, Βαλιός, Αναστασιάδης, τετράδα στο κέντρο οι Κεϊτά, Καλτσάς, Γιορέντε, Λεοζίνιο και τριπλέτα στην επίθεση οι Μανούσος, Ναβάρο, Χουάνμα. Ο Αναστασίου από την άλλη προτίμησε το «αγαπημένό του» 4-3-3, με τον Κοτσόλη στην εστία, τους Μπούρμπο (δεξιά), Νάνο μπακ και στόπερ τους Κουτρουμπή, Σίλντενφελντ. Μέντες, Ζέκα, Μπούι ήταν οι τρεις στο κέντρο και ο Ατζαγκούν πίσω από τους Κλωναρίδη, Πέτριτς που ηγήθηκαν της επίθεσης του Παναθηναϊκού.

Μετά από ένα στείρο από πλευράς φάσεων 20λεπτο, ο Πέτριτς στο 21′ με συρτό σουτ και στο 26′ και το 27′ με κεφαλιά δεν μπόρεσε να βρει στόχο, σε τρεις καλές φάσεις για την ομάδα του. Ο Λεοζίνιο αντίθετα, δε χρειάστηκε παρά μόλις μία φάση για να ανοίξει το σκορ.

Στο 35′ ο Βραζιλιάνος βρήκε όσο χώρο ήθελε στο ημικύκλιο και με αριστερό πλασέ δεν άφησε περιθώριο αντίδρασης στον Κοτσόλη. Στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου μάλιστα θα μπορούσε να πετύχει και δεύτερο γκολ, αλλά η μπάλα μετά την πονηρή εκτέλεση φάουλ χτύπησε στο δεξί δοκάρι του τερματοφύλακα των φιλοξενούμενων.

Αλλαγές και κατοχή

Ο Αναστασίου έκανε δύο αλλαγές με την έναρξη του δεύτερου μέρους, βάζοντας Λαγό και Μπαϊράμι. Ο Παναθηναϊκός ανέλαβε τα ηνία της αναμέτρησης και πήρε την κατοχή της μπάλας σε συντριπτικό ποσοστό. Στη δημιουργία φάσεων, όμως, δυσκολευόταν, παρά το γεγονός ότι πίεζε την αντίπαλό του.

Ουσιαστικά, ό,τι καλό για το «τριφύλλι» ξεκινούσε από τα πόδια του Κλωναρίδη, ο οποίος στο 71′ γύρισε πάσα-μισό γκολ στον Πέτριτς. Ο Κροάτης, ωστόσο, ήταν ο μοιραίος, καθώς δε σκόραρε ούτε αυτή τη φορά, αλλά ούτε και στο 72′ με νέα προσπάθεια από την περιοχή.

Οι γηπεδούχοι παίζοντας με τον χρόνο, κάνοντας τις καθιερωμένες απ’ όλους καθυστερήσεις δηλαδή, αλλά και με σωστή αμυντική λειτουργία, κατάφεραν να κρατήσουν τους τρεις βαθμούς. Πρέπει, βέβαια, να «ευχαριστήσουν» και τον Πέτριτς, αφού αν στη θέση του Κροάτη ήταν ο Μπεργκ, τότε ο Παναθηναϊκός κατά 99% θα είχε πετύχει ένα γκολ, χωρίς αυτό να σημαίνει απαραίτητα ότι θα έπαιρνε βαθμό ή βαθμούς.

Αποβολή για Μανούσο

Ο Μανούσος αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη στο 87′ κι ενώ είδε την πρώτη στο 81′. Πριν την έναρξη του αγώνα βραβεύτηκε ο Χάρης Γράμμος, πρώην παίκτης του Παναθηναϊκού, ο οποίος θεωρείται ο κορυφαίος ποδοσφαιριστής που έβγαλε η Λέσβος.

Καλλονή: Χογκ, Αναστασιάδης, Βαλιός, Αντέτζο, Γιορέντε (70′ Πιπίνης), Καλτσάς, Κεϊτά (66′ Μπαρέρα), Λεοζίνιο (86′ Χωριανόπουλος), Μανούσος, Ναβάρο, Χουάνμα

Παναθηναϊκός: Κοτσόλης, Κουτρουμπής (46′ Λαγός), Μέντες, Κλωναρίδης, Ζέκα, Ατζαγκούν (70′ Καρέλης), Νάνο, Μπούι (46′ Μπαϊράμι), Σίλντενφελντ, Μπούρμπος, Πέτριτς

Πηγή: novasports.gr