Λεβαδειακός και Πανθρακικός πήραν από ένα βαθμό αφού ήρθαν ισόπαλες 1-1 στη Λιβαδειά, αγνοώντας έτσι και οι δύο τη νίκη από την έναρξη του πρωταθλήματος.

Η ομάδα του Άκη Μάντζιου μπορεί να ευτύχησε να ανοίξει το σκορ με τον Ίγκορ αλλά δεν μπόρεσε να διατηρήσει το προβάδισμά της, παίρνοντας τη δεύτερη συνεχόμενη ισοπαλία στο πρωτάθλημα.

Απ’ την άλλη, οι γηπεδούχοι μπορεί να βρέθηκαν πίσω στο σκορ αλλά δεν το έβαλαν κάτω και ισοφάρισαν αλλά δεν μπόρεσαν να πραγματοποιήσουν την ανατροπή και έμειναν στην ισοπαλία.
Τα πλάνα των δύο προπονητών:

Ο Σάββας Πατελίδης επέλεξε ένα σύστημα 4-3-2-1 με τους Πρόγιτς, Πιντέρ, Τόμας και Γεωργιάδη στην άμυνα, μπροστά τους οι Βούκσεβιτς, Γκόμεζ, Ζίτο, στην κουρφή της επίθεσης ο Μάντζιος και πίσω του οι Μιλοσάβλιεφ και Ορτέγκα.

Απ’ την άλλη, ο Άκης Μάντζιος παρέταξε την ομάδα του με ένα 3-4-2-1 με τους Εμπόου, Σερφά και Παπαγεωργίου στην άμυνα, στο κέντρο οι Μπαϊκαρά, Πέρεθ, Λαδάκης και Ποτουρίδης, μπροστά τους οι Χασομέρης και Τζάνης και στην επίθεση ο Ίγκορ.

Απόλυτη ισορροπία

Οι δύο ομάδες μπήκαν αρκετά δυνατά και θέλησαν από το πρώτο λεπτό να παίξουν καλό ποδόσφαιρο, χωρίς σκοπιμότητες. Στα πρώτα λεπτά του αγώνα οι παίκτες προσπάθησαν να βρουν τα πατήματά τους στον αγωνιστικό χώρο καθώς το τερέν ήταν βρεγμένο λόγω της έντονης βροχόπτωσης.

Με τη συμπλήρωση του πρώτου δεκαλέπτου σημειώθηκε η πρώτη καλή στιγμή στην αναμέτρηση που ήταν και το γκολ. Ο Μπαϊκαρά, έπειτα από περίτεχνη ενέργεια, σέντραρε απ’ τα αριστερά και ο Ίγκορ με κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι έδωσε το προβάδισμα στην ομάδα του. Μάλιστα, ο Βραζιλιάνος επιθετικός έγινε ο πρώτος σκόρερ για την ομάδα της Κομοτηνής καθώς αυτό ήταν το δωδέκατο γκολ του με τα «πράσινα», ξεπερνώντας τα έντεκα γκολ του Δημήτρη Παπαδόπουλου.

Ο Λεβαδειακός προσπάθησε να αντιδράσει και οι περισσότερες επιθετικές προσπάθειες των γηπεδούχων είχαν στόχο τον Βαγγέλη Μάντζιο, ο οποίος αποτελούσε την αιχμή του δώρατος. Η πρώτη καλή στιγμή για την ομάδα του Σάββα Παντελίδη ήρθε στο 33ο λεπτό. Ο Ορτέγκα μπήκε μέσα στην περιοχή και με διαγώνιο σουτ προσπάθησε να ισοφαρίσει αλλά ο Φερνάντες αντέδρασε σωστά, απομακρύνοντας σε κόρνερ.

Αυτό που δεν κατάφερε ο Ορτέγκα στο 33′ το κατάφερε τρία λεπτά αργότερα ο Βούκσεβιτς. Ο Μαυροβούνιος επιθετικός έπιασε την κεφαλιά μέσα από την περιοχή, έπειτα από εκτέλεση φάουλ του Ορτέγκα και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Φερνάντες, φέρνοντας έτσι το παιχνίδι στα ίσια. Στη συνέχεια, ο ρυθμός του αγώνα έπεσε και στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους οι φιλοξενούμενοι λίγο έλειψε να πετύχουν και δεύτερο γκολ. Σε μία ανύποπτη φάση, ο Πιντέρ πραγματοποίησε ολέθριο λάθος, ο Ίγκορ έκλεψε απ’ τα δεξιά, πάσαρε στον Πέρεθ αλλά το σουτ του τελευταίου μέσα από την περιοχή πέρασε πάνω απ’ τα δοκάρια του Στρατηλάτη. Αυτή ήταν και η τελευταία στιγμή του πρώτου μέρους και οι δύο ομάδες πήγαν ισόπαλες στα αποδυτήρια.

Όλοι ευχαριστημένοι…

Στο δεύτερο μέρος το σκηνικό δεν άλλαξε με τις δύο ομάδες να μπαίνουν δυνατά στον αγωνιστικό χώρο, προσπαθώντας να παίξουν όμορφο ποδόσφαιρο.

Τρία λεπτά μετά την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου ο Λεβαδειακός βρέθηκε κοντά στο γκολ. Ο Ορτέγκα πραγματοποίησε τρομερή ατομική ενέργεια, πέρασε όποιον βρήκε μπροστά του αλλά το σουτ του από τα δεξιά της μεγάλης περιοχής αποκρούστηκε απ’ τον Φερνάντες.

Ωστόσο, όσο περνούσε η ώρα ο ρυθμός έπεφτε με τους παίκτες των δύο συλλόγων να πραγματοποιούν αρκετά λάθη με αποτέλεσμα να μην υπάρχουν καθαρές φάσεις για γκολ.

Πάρα ταύτα, η καλύτερη στιγμή του δευτέρου μέρους ανήκε ξεκάθαρα στον Πανθρακικό. Στο 76ο λεπτό ο Ποτουρίδης σέντραρε απ’ τα αριστερά, ο Ντιγκινί έπιασε την προβολή στο δεύτερο δοκάρι αλλά το πλασέ του πέρασε πάνω απ’ τα δοκάρια του Στρατηλάτη, σπαταλώντας μία πολύ καλή στιγμή για ένα γκολ.

Έτσι, το παιχνίδι έληξε χωρίς να αναδείξει νικητή και οι δύο ομάδες μοιράστηκαν από ένα βαθμό, αγνοώντας ωστόσο και οι δύο τη νίκη για τρίτη συνεχόμενη αγωνιστική.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Λεβαδειακός (Σ. Παντελίδης): Στρατηλάτης, Πρόγιτς, Πιντέρ, Τόμας, Γεωργιάδης, Βούκσεβιτς, Γκόμεζ, Ζίτο, Ορτέγκα, Μιλοσάβλιεφ (69′ Μπορνταγκαράϊ), Μάντζιος

Πανανθρακικός (Α. Μάντζιος): Φερνάντες, Εμπόου, Σερφά, Παπαγεωργίου, Μπαϊκαρά, Πέρεθ (85′ Κάσες), Λαδάκης (46′ Μεχία), Ποτουρίδης, Τζάνης (59′ Ντιγκινί), Χασομέρης, Ίγκορ
Επιμέλεια: Νίκος Βόπης

Πηγή; novasports.gr