Η Μίντιλαντ σόκαρε τον Παναθηναϊκό, αλλά ο μέγας Μάρκους Μπερκ έκανε χατ-τρικ σε 24 λεπτά απάντησε, ενώ ο ίδιος παίκτης διαμόρφωσε το τελικό 4-1 στην εκπνοή και έδωσε σαφές προβάδισμα πρόκρισης στους “πράσινους” στα πλέι οφ του Europa League.

Η εικόνα του αγώνα
Ο Παναθηναϊκός παρατάχθηκε σε διάταξη 4-3-2-1 με τους Νίκο Καρέλη-Θανάση Ντίνα πίσω από τον Μάρκους Μπεργκ και τον Νταβίντ Μέντες σε ρόλο στόπερ εξαιτίας της απουσίας του Γιώργου Κουτρουμπή.

Οι παίκτες του Γιάννη Αναστασίου μπήκαν φορτσάτοι και πίεσαν για το γρήγορο γκολ, το άγγιξαν στο 5ο λεπτό όταν ο Καρέλης ολιγώρησε απέναντι στον Γιάκομπ Χάουγκαρντ, αλλά η ομάδα που σκόραρε πρώτη ήταν η Μίντιλαντ.

Συγκεκριμένα με τη συμπλήρωση 13 λεπτών αγώνα, ο Γέσπερ Λάουριντσεν εκτέλεσε ένα μακρινό φάουλ, η μπάλα έσκασε στον αγωνιστικό χώρο, πέρασε απ’ όλους, αιφνιδίασε τον Στέφανο Κοτσόλη και κατέληξε στα δίχτυα του “τριφυλλιού”.

Το γκολ αυτό λειτούργησε αφυπνιστικά για τους “πράσινους”, οι οποίοι ενέτειναν την πίεσή τους και χάρη στους Καρέλη-Μπεργκ ανέτρεψε τα δεδομένα μέσα σε λίγα λεπτά. Στο 20′ ο πρώτος κέρδισε πέναλτι κι ο δεύτερος ισοφάρισε, στο 24′ ο Κρητικός επιθετικός έκανε το γύρισμα από αριστερά κι ο Σουηδός “ξαναχτύπησε” με εξ επαφής πλασέ.

Ο Παναθηναϊκός δεν άφησε το γκάζι, προκειμένου να κλειδώσει τη νίκη και δικαιώθηκε. Ο Μπεργκ βρέθηκε σε πολύ καλή μέρα και η χαμένη ευκαιρία του 41ου λεπτού δεν τον πτόησε. Αντ’ αυτού, εκμεταλλεύθηκε με τον πλέον ιδανικό τρόπο μία υπέροχη σέντρα του Κώστα Τριανταφυλλόπουλου από αριστερά και έκανε χατ-τρικ.

Εξίσου φορτσάτοι ήταν οι Κυπελλούχοι Ελλάδας και στις αρχές του δευτέρου ημιχρόνου, αλλά ούτε ο Καρέλης ούτε ο Μπεργκ κατάφεραν να βρουν δίχτυα στα τετ-α-τετ τους. Τα πράγματα έγιναν ακόμη καλύτερα για τους “πράσινους” στο 58ο λεπτό, όταν αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη ο Έρικ Σβιατσένκο (η Μίντιλαντ ξέμεινε από κεντρικούς αμυντικούς αφού και ο Φράνσις Ντίκο συμπλήρωσε κάρτες)

Μία απερίσκεπτη ενέργεια του Τριανταφυλλόπουλου στο 81ο λεπτό χάλασε για λίγο τη διάθεση των φίλων του Παναθηναϊκού, καθώς αποβλήθηκε επειδή χρησιμοποίησε άνευ λόγου τον αγκώνα του για να σπρώξει αντίπαλο, αλλά ο Μπεργκ φρόντισε να πει την τελευταία λέξη στην εκπνοή.

Πηγή: contra.gr