Συνάντηση εργασίας με αντιπροσωπεία Βουλευτών και υπηρεσιακών παραγόντων της Δημοκρατίας της Νότιας Κορέας είχε ο Βουλευτής Ημαθίας της Νέας Δημοκρατίας και Πρόεδρος της Επιτροπής Οικονομικών της Βουλής, Απόστολος Βεσυρόπουλος.

Ο κ. Βεσυρόπουλος, υποδέχτηκε τον Πρόεδρο της Επιτροπής Στρατηγικής και Οικονομικών, της Δημοκρατίας της Κορέας, τον Πρέσβη της Δημοκρατίας της Κορέας και άλλους υπηρεσιακούς παράγοντες, όπου συζήτησαν θέματα που αφορούν την περαιτέρω ενίσχυση της οικονομικής συνεργασίας μεταξύ των δύο Χωρών.

Ο Βουλευτής Ημαθίας, κατά την ομιλία του, παρουσίασε διεξοδικά τις δυνατότητες που διανοίγονται για τη διεύρυνση της εμπορικής και οικονομικής συνεργασίας, μεταξύ των δύο Χωρών, ιδιαίτερα τώρα που έχουν προχωρήσει βαθιές και ουσιαστικές μεταρρυθμίσεις στην Ελλάδα διαμορφώνοντας ένα φιλικό και ελκυστικό περιβάλλον για επενδύσεις από το εξωτερικό.

Ο κ. Βεσυρόπουλος, έκανε ιδιαίτερη αναφορά στα αγροτικά ελληνικά προϊόντα, τονίζοντας ότι υπάρχουν οι προϋποθέσεις για περαιτέρω αύξηση των εξαγωγών προς τη Δημοκρατία της Κορέας, επισημαίνοντας ότι τα ελληνικά αγροτικά προϊόντα χαρακτηρίζονται από υψηλή ποιότητα.

Μετά το τέλος της συνάντησης, ο κ. Βεσυρόπουλος δήλωσε τα εξής:

«Υποδέχτηκα, σήμερα, ως Πρόεδρος της Επιτροπής Οικονομικών, τον Πρόεδρο της Επιτροπής Στρατηγικής και Οικονομικών, της Δημοκρατίας της Κορέας, Βουλευτές και υπηρεσιακούς παράγοντες της Δημοκρατίας της Κορέας.

Η συνάντηση μας ήταν απολύτως εποικοδομητική. Συζητήσαμε για την περαιτέρω ενίσχυση της πολιτικής, οικονομικής, εμπορικής και μορφωτικής συνεργασίας.

Η Ελλάδα και η Δημοκρατία της Κορέας έχουν πολλά κοινά σημεία, που μπορούν να τις φέρουν ακόμα πιο κοντά στο μέλλον. Δεν είναι μόνο η πίστη μας στη Δημοκρατία αλλά και στις αρχές της ελεύθερης οικονομίας και του εμπορίου. Είναι και η γεωπολιτική θέση των δύο χωρών. Η Ελλάδα, λόγω της γεωπολιτικής της θέσης, αρχίζει να μετατρέπεται σε διαμετακομιστικό κέντρο. Σε πύλη εισόδου στην Ευρώπη για τα προϊόντα των ασιατικών αγορών. Από την άλλη πλευρά η Δημοκρατία της Κορέας, αποτελεί τον επιχειρηματικό κόμβο της ΒορειοΑνατολικής Ασίας. Υπάρχουν οι προϋποθέσεις μιας ακόμα πιο στενής οικονομικής, εμπορικής και επιχειρηματικής συνεργασίας».