Mε μία απίθανη ανατροπή και γκολ στο τελευταίο δευτερόλεπτο η Εθνική ομάδα νίκησε 10-9 τη Ρουμανία και εξασφάλισε το πλασάρισμά της στην πρώτη εξάδα του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος. Χρυσός σκόρερ ο Μυλωνάκης!

Στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα οι παίκτες του Σάκη Κεχαγιά είχαν μέτρια απόδοση και έδωσαν δικαιώματα στους Ρουμάνους. Οι ελληνικές αδυναμίες, και ειδικά όταν η ομάδα αμυνόταν με παίκτη λιγότερα, ήταν εμφανείς ενώ και στην επίθεση υπήρχε δυστοκία.

Για να τα λέμε όλα, ουσιαστικά η Ρουμανία αυτοκτόνησε. Με το σκορ στο 9-8 υπέρ και έχοντας επίθεση με παίκτη παραπάνω η αντίπαλος της Εθνικής βιάστηκε να εκτελέσει. Η επίθεση χάθηκε και στην κόντρα η Ελλάδα ισοφάρισε με το γκολ του Μυλωνάκη.

Ακολούθως οι Ρουμάνοι έχασαν και άλλη επίθεση και στα 8 δευτερόλεπτα ο Κεχαγιάς πήρε τάιμ άουτ για να σχεδιάσει το τελευταίο σουτ. Η μπάλα γύρισε, κατέληξε στα χέρια του Μυλωνάκη ο οποίος με ένα πολύ δυνατό σουτ διαμόρφωσε το 10-9 στο τελευταίο δευτερόλεπτο. Απίθανη νίκη!

Τα 8λεπτα: 3-2, 2-3, 2-2, 2-3

ΕΛΛΑΔΑ (Σάκης Κεχαγιάς): Τσαλκάνης, Μυλωνάκης 2, Δερβίσης, Τίγκας, Φουντούλης Ι. 1, Ποντικέας, Αφρουδάκης Χρ. 1, Δελακάς 1, Μουρίκης 1, Κολόμβος, Γούνας 2, Βλαχόπουλος 2, Γαλανόπουλος

ΡΟΥΜΑΝΙΑ (Ντέγιαν Στανόγεβιτς): Στοϊνέσκου, Ράντου 2, Νεγκρεάν, Ντιακόνου 4, Κρέτου 1, Μπουσίλα, Ματέι Γκούιμαν 1, Τσιοβεάνου, Γκοάντα, Γκιόργκε, Γκίμπαν, Ποποβίτσιου 1,Ντραγκουσίν

Πηγή: contra.gr