Η πρώτη ισοπαλία του Μουντιάλ ήταν και «λευκή», με το Ιράν και τη Νιγηρία να μένουν στο 0-0 στο πιο κακό από πλευράς θεάματος παιχνίδι του τουρνουά ως τώρα. Οι δύο ομάδες ισοβαθμούν έτσι στη δεύτερη θέση του 6ου ομίλου, όπου προπορεύεται η Αργεντινή και ουραγός είναι η Βοσνία.

Οι Αφρικανοί έδειξαν περισσότερη επιθετική διάθεση και είχαν την κατοχή της μπάλας στο πρώτο ημίχρονο, αλλά δεν μπόρεσαν να απειλήσουν περισσότερες από μία φορά την εστία του Χατζίτζι. Οι Ιρανοί από την άλλη, ξεκαθάρισαν από τα πρώτα λεπτά ότι στόχος του είναι το «μηδέν» παθητικό και ό,τι προκύψει. Γκολ δεν προέκυψε ποτέ και προφανώς ο βαθμός τους άφησε ευχαριστημένους.

Τα αρχικά πλάνα των δύο τεχνικών
Ο Κάρλος Κεϊρόζ παρέταξε το Ιράν με σύστημα 4-3-3, τον Χατζίτζι στο τέρμα και τους Χοσεΐνι, Σαντέγκι, Μονταζέρι και Πουλάντι από δεξιά προς αριστερά στην άμυνα. Χεϊντάρι, Τεϊμουριάν και Νεκουνάμ ήταν η τριάδα του κέντρου και Ντεζάγκα, Σαφί και Γκοκχανετζάντ αυτή της επίθεσης. Παρόμοια διάταξη και για τους «σούπερ αετούς» του Στέφεν Κέσι, με τον Ενιεάμα στην εστία στο τρίτο Μουντιάλ της καριέρας του, τους Αμπρόουζ (δεξιά), Ομερούο μπακ και τους Οσανίβα, Ομποαμπόνα στόπερ. Αζίζ, Ονάζι και Μίκελ συνέθεσαν τη μεσαία γραμμή, με τους Μόουζες, Μούσα στα άκρα και τον Εμενίκε στην κορυφή της επίθεσης.

Δύο ευκαιρίες
Οι Νιγηριανοί πήραν τον έλεγχο και την κατοχή της μπάλας από το ξεκίνημα και άγγιξαν το γκολ μόλις στο 9′. Η μπάλα στρώθηκε στον Ονάζι στην περιοχή, αλλά το σουτ που επιχείρησε αυτός πέρασε άουτ δίπλα απ’ το δεξί δοκάρι του Χατζίτζι. Αυτή ήταν και η μόνη ουσιαστικά καλή φάση των Αφρικανών στο πρώτο ημίχρονο.

Μία ευκαιρία είχε και το Ιράν, με τον Γκοκχανετζάντ στο 34′ να πιάνει την κεφαλιά από την καρδιά της περιοχής και να αναγκάζει τον Ενιεάμα σε εντυπωσιακή απόκρουση.

Συμβιβάστηκαν…
Ο Κέσι έκανε δύο γρήγορες αλλαγές με τους Αμεόμπι, Οντεμβίγκι κι ενώ είχε κάνει την πρώην αναγκαστική με τον Γιόμπο αντί του Ομποαμπόνα. Η Νιγηρία, ωστόσο, δεν έγινε ουσιαστική ούτε στο δεύτερο ημίχρονο. Δε βρήκε ποτέ τις κάθετες πάσες που έψαχνε και όσο περνούσε η ώρα, άρχισε να δέχεται ότι και ο βαθμός της ισοπαλίας είναι καλός.

Το ίδιο ισχύει και για τους Ασιάτες, οι οποίοι ήθελαν να «χτυπήσουν» στην κόντρα, αλλά δεν πήραν τον χώρο που περίμεναν. Η τελευταία καλή στιγμή (και μοναδική του δεύτερου μέρους) ήταν στο 89′ για τη Νιγηρία, σε μια κεφαλιά του Αμεόμπι που έβγαλαν οι αμυντικοί πάνω στη γραμμή.

Ιράν (4-3-3, Κεϊρόζ): Χατζίτζι, Χεϊντάρι (89′ Σοτζάι), Χατζσαφί, Χοσεϊνί, Σαντέγκι, Νεκουνάμ, Τεϊμουριάν, Μονταζέρι, Γκοκχανετζάντ, Ντεζάγκα (78′ Τζάχαν), Πουλάντι

Νιγηρία (4-3-3, Κέσι): Ενιεάμα, Αμπρόουζ, Μουσά, Εμενίκε, Μίκελ, Μόουζες (52′ Αμεόμπι), Οσανίουα, Ομποαμπόνα (29′ Γιόμπο), Αζίζ (69′ Οντεμβίγκι), Ονάζι, Ομέρουο

Πηγή: novasports.gr