Αδικώντας τον εαυτό της η Ελλάδα ηττήθηκε 3-0 στην πρεμιέρα του Μουντιάλ από την Κολομβία που αξιοποίησε τις ευκαιρίες που τις παρουσιάστηκαν εν αντιθέσει με την ελληνική ομάδα.

Δύο γκολ στο ξεκίνημα κάθε ημιχρόνου, έδωσαν προβάδισμα 2-0 στους Λατινοαμερικανούς (Αρμέρο, Γκουτιέρεζ) με την Ελλάδα να έχει δοκάρι με τον Γκέκα αμέσως μετά. Το 3-0 πέτυχε ο Ροντρίγκεζ στις καθυστερήσεις.

Τοροσίδης, Κονέ και Σαμαράς (περισσότερο στο πρώτο ημίχρονο οι δύο τελευταίοι) ήταν οι πιο επικίνδυνοι παίκτες μας επιθετικά, με την ομάδα του Σάντος να χάνει ευκαιρίες να ισοφαρίσει όσο το σκορ έμενε στο 1-0. Αδικεί το σκορ την Ελλάδα,  που θα μπορούσε να φύγει με κάτι περισσότερο από το παιχνίδι.

Έξυπνη διαχείριση του αγώνα από τους Κολομβιανούς, που αξιοποίησαν τις ευκαιρίες τους και πήραν αυτοπεποίθηση από το εμφατικό 3-0 ενόψει συνέχειας.

Η συνέχεια τα ξημερώματα της Παρασκευής (01:00) κόντρα στην Ιαπωνία.

Το ματς

Το ξεκίνημα ήταν δυστυχώς παρόμοιο με τα άλλα δύο της Εθνικής στα προηγούμενα Μουντιάλ. Ο Κουαδράδο άδειασε τον Χολέμπας, ο Ροντρίγκεζ προσποιήθηκε και ο Αμρέρο έπιασε το σουτ κάνοντας το 1-0 μόλις στο 5′. Η μπάλα κόντραρε μάλιστα στον Μανωλά, ξεγέλασε τον Καρνέζη και κατέληξε αργά στα ελληνικά δίχτυα. Μεγάλη ευκαιρία πάντως χάθηκε αμέσως μετά, με τον Κονέ να μην πιάνει καλά το σουτ από κοντά.

Από εκείνο το σημείο και έπειτα η ομάδα του Πέκερμαν έδωσε χώρο στην Εθνική μας που προσπάθησε να τον εκμεταλλευτεί χωρίς επιτυχία τις περισσότερες φορές.

Με Κονέ, Σαμαρά και Τοροσίδη να είναι οι πιο δραστήριοι, οι διεθνείς μας βρήκαν ευκαιρίες να σκοράρουν, αρχικά με την κεφαλιά του μπακ της Ρόμα να φεύγει λίγο άουτ στο 28′. Λίγο πριν το φινάλε του ημιχρόνου, ήρθε η καλύτερη στιγμή για τους Έλληνες, αλλά ο Οσπίνα ήταν σε ετοιμότητα και έβγαλε το καλό σουτ του θετικότατου Κονέ.

Η εξέλιξη του αγώνα, έδειξε πως δεχθήκαμε ένα «τζάμπα» γκολ, λόγω κακής εισόδου στο ματς, ενώ παρά το ότι οι Κολομβιανοί μαζεύτηκαν πίσω και στόχευαν στην αντεπίθεση, δεν μπόρεσαν να φανούν απειλητικοί.

Οι Κολομβιανοί μπήκαν πιο επιθετικά στο δεύτερο 45λεπτο, δείχνοντας πως ήθελαν το δεύτερο γκολ. Κάτι που πέτυχαν από ένα κόρνερ στο 58′. Ο Αγκιλάρ έκανε την παράλληλη προβολή μπροστά από τον Σαμαρά, με τον Γκουτιέρεζ να στέλνει από κοντά τη μπάλα στα δίχτυα για το 2-0.

Παρά το μειονέκτημα δύο τερμάτων, είχαμε τη δυνατότητα να μπούμε άμεσα στο ματς, αλλά η κεφαλιά του Γκέκα στο 63′ σε κενή εστία, βρήκε στο οριζόντιο δοκάρι! Ο Κονέ δημιούργησε τη φάση με βαθιά μπαλιά στον Τοροσίδη ο οποίος γύρισε τη μπάλα στη μικρή περιοχή αλλά ο φορ της Κόνιασπορ δεν βρήκε στόχο.

Οι αλλαγές των Φετφατζίδη, Μήτρογλου φρέσκαραν την 11άδα αλλά η Κολομβία πρόσεχε πλέον τα μετόπισθεν και δεν επέτρεπε τη δημιουργία επικίνδυνων φάσεων.

Ο ρυθμός έπεσε αισθητά στη συνέχεια, με την Κολομβία να βρίσκει την ευκαιρία μετά από ένα γρήγορα εκτελεσμένο φάουλ και τον Ροντρίγκεζ να πλασάρει εύστοχα τον Καρνέζη στις καθυστερήσεις για το τελικό 3-0.

Οι συνθέσεις:

Κολομβία (Πέκερμαν):
 Οσπίνα, Ζαπάτα, Γέπες, Σάντσεζ, Αρμέρο (Αρίας 74′), Αγκιλάρ (Μεχία 68′), Γκουτιέρεζ (Μαρτίνεζ 76′), Ροντρίγκεζ, Κουαδράδο, Ιμπάρμπο, Ζουνίγκα

Ελλάδα (Σάντος): Καρνέζης, Χολέμπας, Παπασταθόπουλος, Μανωλάς, Τοροσίδης, Κατσουράνης, Μανιάτης, Κονέ (Καραγκούνης 78′), Σαμαράς, Γκέκας (Μήτρογλου 64′), Σαλπιγγίδης (Φετφατζίδης 57′)

Πηγή: novasports.gr