Αυτές τις μέρες έπεσε στα χέρια μου η αστυνομική σειρά του FOX «THE FOLLOWING» με τον Κέβιν Μπέικον στον πρωταγωνιστικό ρόλο. Πραγματικά όταν ολοκλήρωσα τον πρώτο κύκλο ήμουν σίγουρος ότι ήταν μια απ’ τις καλύτερες σειρές.

Το στόρι απλό αλλά όσο προχωράνε τα επεισόδια γίνεται πιο πολύπλοκο αλλά συγχρόνως και πιο ελκυστικό. Το FBI καλεί τον πρώην πράκτορα Ryan Hardy (K Bacon) να συλλάβει τον serial killer Joe Carroll ( James Purefoy ) όταν εκείνος το σκάει απ ‘ τη φυλακή, καθώς ήταν εκείνος που το είχε διαπράξει και πριν από 9 χρόνια.

Το σενάριο ακολουθεί τον Hardy που προσπαθεί να λύσει τον συνεχή αυξανόμενο αριθμό θυμάτων από δολοφόνους που καθοδηγούνται απ’ τον Joe Carroll.

Δημιουργός του FOLLOWING είναι ο Kevin Williamson, ο οποίος ήταν και παραγωγός του “Vampire Diaries” αλλά και του πολύ επιτυχημένου θρίλερ «Scream».

Όσον αφορά το πρωταγωνιστικό δίδυμο, ο K Bacon μας υπενθυμίζει για άλλη μια φορά ότι είναι ένας πολύς καλός ηθοποιός που άμα του δώσει χώρο ο σκηνοθέτης μπορεί να δώσει πολύ καλές ερμηνείες. Σε αρκετά σημεία θα σας θυμίσει τον άλλο μεγάλο αστυνομικό της TV Jack Bower (Κ. Σάδερλαντ).

Στον ρόλο του δολοφόνου συναντάμε τον James Purefoy (ROME τηλεοπτική σειρά HBO) ο οποίος θυμίζει λίγο από Hannibal Lecter, που με το διαστροφικό μυαλό του καταφέρνει και κινεί τους ακόλουθους του.

Η σειρά του Γουιλιάμσον διαθέτει βία, φόνους άλλοτε αποτρόπαιους αλλά συγχρόνως και ευρηματικούς και όλα αυτά στη σωστή δοσολογία για να δώσουν στο θεατή την αγωνία και το φόβο που θέλει να μεταφέρει.

Τη συνιστώ ανεπιφύλακτα.

Μιας και πρωταγωνιστής είναι ο K Bacon παραθέτω και ένα TOP -5 ταινιών του .
1) Σκοτεινό ποτάμι (2003)
2) The Noodsman (2004)
3) Sleepers (1996)
4) Hollow Man (2000)
5) Apollo 13 (1995)

του Γιάννη Βανταράκη