Δήλωση Γιάννη Παπαγιάννη:

«Μιλήσαμε δημόσια και έντιμα από νωρίς, καταθέσαμε σοβαρές και αξιόπιστες προτάσεις, προτείναμε λύσεις στα προβλήματα, συζητήσαμε σχεδόν παντού και με τους πάντες με αγάπη και ειλικρινές ενδιαφέρον για το αύριο του Δήμου Βέροιας και το μέλλον ημών και των παιδιών μας.

Κριτήριό μας αποτελεί το δημόσιο συμφέρον, το κοινό καλό του τόπου, η προοπτική ευημερίας, ασφάλειας και κοινωνικής δικαιοσύνης και στο Δήμο Βέροιας. Εισπράξαμε σεβασμό, εκτίμηση, υποστηρικτές παντού, μηνύματα ελπίδας και προσμονής για τη νίκη.

Βιώσαμε παράλληλα αθλιότητες, συκοφαντήσεις, λάσπη ψεμάτων και φημών από έμμισθα «παπαγαλάκια», αβάσιμες επιθέσεις παλαιοκομματικών παράκεντρων εξουσίας.

Δεν είχαμε, ούτε θέλαμε, κομματικούς μηχανισμούς, χορηγούς κάθε είδους, «κολλητούς» δημοσιογράφους, οργανωμένα συμφέροντα να μας στηρίζουν.

Η φωνή μας, παρά τις πιέσεις, εκβιάσεις, παλαιοκομματικά κόλπα, ελάχιστα έξοδα, σε σύγκριση με άλλους συνδυασμούς, ταξίματα, εξαγορές συνειδήσεων, βρήκε ανταπόκριση σε ιδιαίτερα μεγάλο κομμάτι της κοινωνίας μας.

Ο υπερκομματικός και αδέσμευτος συνδυασμός «Παπαγιάννης Ιωάννης- Δικαίωμα για Νέα Βέροια» ψηφίστηκε από 5.418 συνδημότισσες και συνδημότες μας. Διδασκόμαστε από την πορεία μας.

Οι αξίες της αλήθειας, της προσφοράς και της ανιδιοτέλειας όμως δεν τελούν υπό διαπραγμάτευση. Δεν θα αλλοτριωθούμε,, δεν θα γίνουμε «μία από τα ίδια». Έτσι θα μπορούμε να προσφέρουμε το νέο, το ελπιδοφόρο και αποτελεσματικότερο. Οι δυνάμεις της «παραμυθίας» νίκησαν, εθνικό, εξάλλου, άθλημα, νίκησαν.

Ο τόπος ξανα-έχασε.  Ως πολίτης, άνθρωπος, επιστήμονας και πατέρας παραμένω και θα παραμείνω στις επάλξεις.
Θα τιμήσω τη στήριξη όλων, δυναμικά και εποικοδομητικά, υπηρετώντας αρχές, αξίες και ιδανικά.
Για να νικήσει ο τόπος μου».