Το Σάββατο 10 Μαΐου 2014 διεξήχθη ο Ημαθιώτικος Μαθηματικός Διαγωνισμός για τους μαθητές Ε’ και ΣΤ’ Δημοτικού της Ημαθίας. Στον διαγωνισμό πήραν μέρος 361 μαθητές (193 μαθητές της Ε΄ τάξης και 165 της ΣΤ΄), οι οποίοι διαγωνίστηκαν σε τρία εξεταστικά κέντρα (Βέροια, Νάουσα και Αλεξάνδρεια). Δικαίωμα συμμετοχής είχαν οι επιτυχόντες μαθητές του Πανελλήνιου Μαθηματικού Διαγωνισμού «Παιχνίδι και Μαθηματικά» του περιοδικού της Ε.Μ.Ε. «Ο Μικρός Ευκλείδης».

Ο Διαγωνισμός οργανώθηκε από το Παράρτημα Ημαθίας της ΕΜΕ σε συνεργασία με δασκάλους και με τη στήριξη της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας. Ευχαριστούμε όλους όσους στήριξαν αυτή την διοργάνωση, τους Σχολικούς Συμβούλους Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, τους εκπαιδευτικούς που επιτήρησαν κατά τη διάρκεια της εξέτασης, τους συμμετέχοντες στην επιτροπή επιλογής των θεμάτων καθώς επίσης και τους Διευθυντές των τριών Εξεταστικών Κέντρων, κα Αρίστη Κουκουρίκου, Διευθύντρια του 4ου Δημ. Σχολείου Βέροιας, κ. Αλέξανδρο Κοζούκα, Διευθυντή του 8ου Δημ. Σχολείου Νάουσας και τον κ. Ευστάθιο Γεωργιάδη, Διευθυντή του 1ου Δημ. Σχολείου Αλεξάνδρειας για την φιλοξενία του διαγωνισμού στα σχολεία τους.

Αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους τους συμμετέχοντες μαθητές, ανεξάρτητα από την επίδοσή τους, όπως επίσης στους δάσκαλους και στους γονείς τους που φροντίζουν να καλλιεργήσουν την αγάπη για τα Μαθηματικά. Ευχόμαστε-αναμένουμε να συναντηθούμε στις επόμενες δράσεις της Ε.Μ.Ε. και καλούμε όλους τους μαθητές να συνεχίσουν τις προσπάθειές τους. Το κέρδος από το μαθηματικό ταξίδι που μόλις ξεκίνησαν θα φανεί μακροπρόθεσμα και η επιμονή μαζί με τη μελέτη θα κατανικήσουν τις δυσκολίες τους. Η Μαθηματική Εταιρεία είναι δίπλα τους με τις εκδόσεις της (Μικρός Ευκλείδης για το δημοτικό σχολείο και Ευκλείδης Α’ για το γυμνάσιο), με μαθήματα προετοιμασίας για τους μαθηματικούς διαγωνισμούς, τα οποία οργανώνουμε σε Βέροια, Νάουσα και Αλεξάνδρεια και με το 8ο Πανελλήνιο Μαθηματικό Καλοκαιρινό Σχολείο που θα διεξαχθεί από 3 ως 9 Αυγούστου 2014 στον Άγιο Νικόλαο της Νάουσας.