Ήρθε πάλι από το μαγαζί ο Μπάμπης ο υδραυλικός και άρχισε να μου κάνει κήρυγμα. Άρχισε να μου λέει για την επανάσταση που πρέπει να γίνει. Για τον Τσίπρα που θα βγάλει τους έλληνες αλλά και την Ευρώπη συνολικά από τα αδιέξοδα. Και διάφορες άλλες τέτοιες μπούρδες.

Ο Μπάμπης είναι όπως είπαμε, ένας υδραυλικός. Που όμως, εδώ και 3-4 χρόνια έχει κλείσει τα βιβλία του και εργάζεται μαύρα. Πράγμα σχεδόν απόλυτα λογικό -ποιος πελάτης με σώας τας φρένας ζητάει σήμερα απόδειξη (γιατί να πληρώσει τον ΦΠΑ;). Επίσης δεν πληρώνει εδώ και χρόνια δεκάρα τσακιστή και στον ΟΑΕΕ. Ανεπάγγελτος είναι, δεν χρειάζεται να πληρώνει ασφαλιστικό ταμείο. Επίσης δεν έχει και σπίτι δικό του. Όλη του τη ζωή νοικιάζει, οπότε είναι και ελεύθερο πουλί. Μέσα σε 10 χρόνια έχει αλλάξει τρεις φορές σπίτι. Δεν πληρώνει χαράτσι, δεν πληρώνει φόρο και επιπλέον παίρνει και κάτι από το ταμείο ανεργίας μιας και κάποια στιγμή εργάστηκε σαν σερβιτόρος και μετά απολύθηκε. Ο,τι βγάζει από τις υδραυλικές εργασίες του μένει ατόφιο. Και το πιο ωραίο ξέρεις ποιο είναι; Πήρε και το κοινωνικό μέρισμα. Το “δικαιούται” βλέπεις.

Εγώ πάλι έχω κατάστημα. Πληρώνω και ΟΑΕΕ γιατί αν τον κόψω θα μου κλείσουν και το μαγαζί. Πληρώνω φόρους και όχι μόνο εισοδήματος αλλά κάθε μορφής. Έχω και ένα σπίτι που με πολύ κόπο αγόρασα πριν από 7 χρόνια, οπότε πληρώνω (έκτος από τις δόσεις) και χαράτσι. Έτσι όπως είναι οι δουλειές σήμερα ο μισθός που μου μένει είναι για κλάματα (στην κυριολεξία). Όμως δεν δικαιούμαι κανένα μέρισμα. Γιατί αυτό βλέπεις το παίρνουν μόνο οι “αδικημένοι”. Έκανα μια αίτηση βέβαια αλλά απορρίφθηκε αμέσως.

Κι έτσι παλεύουμε να επιβιώσουμε αμφότεροι. Και ο Μπάμπης και εγώ. Έχω την υποψία ότι θα με νικήσει κατά κράτος. Γιατί; Μα γιατί εγώ είμαι νόμιμος, πράγμα απαράδεκτο σήμερα. Εκείνος είπαμε: “Ελεύθερο πουλί”. Αυτή ακριβώς είναι η Ελλάδα που δημιουργήσαμε. Αυτήν ακριβώς τη χώρα θέλαμε. Αυτήν ακριβώς έχουμε.

Πηγή: capital.gr