To Choose 4 Greece αποτελεί μια διαδραστική, ψυχαγωγική και ενημερωτική εφαρμογή που δίνει τη δυνατότητα στους χρήστες απαντώντας σε ερωτήσεις να ανακαλύψουν το βαθμό εγγύτητας των πολιτικών τους θέσεων με τις θέσεις των κομμάτων. Ουσιαστικά, πρόκειται για έναν Ηλεκτρονικό Σύμβουλο Ψήφου, ο οποίος απευθύνει 30 ερωτήματα σχετικά με ζητήματα εθνικής και τοπικής πολιτικής. Ο χρήστης, απαντώντας τα 30 ερωτήματα, λαμβάνει τις συσχετίσεις των θέσεών του με τις θέσεις όλων των υποψηφίων, κομματικών αλλά και ανεξάρτητων.

Αποτελεί για μια συνέχεια της εφαρμογής, η οποία είχε παρουσιαστεί πριν δύο περίπου χρόνια και η οποία μελετούσε τον πολιτικό προσδιορισμό των χρηστών.

Αυτή τη φορά το Choose 4 Greece προχωράει σε τοπικό επίπεδο, ενόψει των περιφερειακών εκλογών και μετράει τις αποστάσεις ανάμεσα στις θέσεις των χρηστών και στις θέσεις των υποψηφίων περιφερειαρχών σε κάθε εκλογική περιφέρεια.

Ο χρήστης καλείται να συμπληρώσει μια σειρά ερωτήσεων, οι οποίες προβάλλουν ζητήματα τόσο της εθνικής όσο και της αυτοδιοικητικής πολιτικής, και στη συνέχεια λαμβάνει τα ποσοστά συσχέτισης με τους υποψήφιους περιφερειάρχες της εκλογικής περιφέρειας, στην οποία θα ψηφίσει.

Ασφαλώς παρουσιάζονται όλοι οι υποψήφιοι περιφερειάρχες, κομματικοί και ανεξάρτητοι, καθώς στόχος είναι η μελέτη της ιδεολογικής τους συνάφειας με τα πολιτικά κόμματα,τα οποία τους στηρίζουν ή από τα οποία προέρχονται.

Η εφαρμογή Choose4Greece λειτουργεί με ευθύνη του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Το Choose 4 Greece είναι διαθέσιμο προς όλους.

Μπορείτε να βρείτε τη σελίδα του Choose 4 Greece ΕΔΩ – Κάνε και εσύ το τεστ!