Το πρόβλημα των “διάφανων-νοερών” διαβάσεων αντιμετωπίζουν καθημερινά οι κάτοικοι της Βέροιας καθώς οι περισσότερες εκ των οποίων έχουν σβήσει με το καιρό και ο Δήμος δεν έχει μεριμνήσει ή δεν έχει προλάβει να μεριμνήσει για την αποκατάσταση τους, ώστε να υπάρξει η στοιχειώδης οριοθέτηση τους.

Η Βέροια είχε να καυχιέται και να υπερηφανεύεται για τις διαβάσεις της και την χρήση αυτών από τους πεζούς αλλά και τον σεβασμό των οδηγών προς αυτούς. Είναι ακόμα και σήμερα γνωστή σε όλη την Ελλάδα για τον άψογη παιδεία ως προς την κυκλοφοριακή αγωγή των πολιτών της η πόλη μας. Συνεπώς είναι κρίμα να αντιμετωπίζουμε καθημερινά διαμάχες μεταξύ οδηγών και πεζών επειδή κάποιοι δεν μερίμνησαν να τις αποκαταστήσουν. Βέβαια, το πρόβλημα μάλλον δεν είναι μόνο το γεγονός ότι οι διαβάσεις – γραμμές των διαβάσεων-  έχουν πλέον το χρώμα της ασφάλτου αλλά και το γεγονός ότι και με την ανάπλαση άλλαξαν θέση οι μισές και παραπάνω, κάτι που μπερδεύει πεζούς και οδηγούς αυτοκινήτων κάθε μέρα. Γίναμε άναρχοι από την μια μέρα στην άλλη, εμείς που είμασταν υποδείγματα σωστής συμπεριφοράς.

Αναγνώστης του kathemera.gr μας έστειλε φωτογραφίες των διαβάσεων από διάφορα σημεία της πόλης αναφέροντας μας τα εξής: “Καλημέρα σας, είμαι και εγώ ένας πολίτης της πόλης μας. Θα μπορούσε να γίνει μια αναφορά στο θέμα των διαβάσεων οι οποίες έχουν ξεβάψει αλλά και στις ανύπαρκτες ράμπες πεζών σε καίρια σημεία της πόλης που δυσκολεύουν ηλικιωμένους κ μητέρες με καρότσια; Δεν έχω κάποια διάθεση για πολιτική κριτική ενόψει εκλογών. Με ενδιαφέρει απλά η πόλη που ζούμε να είναι ανθρώπινη και φιλική προς τους πολίτες της.”


diavaseis_veria1
diavaseis_veria