Άρθρο – σχόλιο του Υποψήφιου Δημάρχου Κωνσταντίνου Βοργιαζίδη

Χωρίς έκπληξη, δυστυχώς για σας κ. Παπαγιάννη, διάβασα τη νέα πολιτική δήλωσή σας, που κοινοποιήθηκε την Τρίτη 6 Μαΐου. Μας συνηθίσατε σε παραληρηματικές δηλώσεις, και πραγματικά αναρωτιέμαι αν ο οχετός αποτελεί πολιτικό λόγο.

Σκοπιμότητα ή ανικανότητα;

Σε κάθε περίπτωση, είναι φανερό ότι δεν έχετε επιχειρήματα, δεν έχετε εμπειρία, δεν έχετε γνώση για τα θέματα της τοπικής αυτοδιοίκησης και δεν είστε σε θέση να δώσετε αξιόπιστες απαντήσεις και να κάνετε σοβαρό διάλογο. Γι’ αυτό καταφεύγετε στην παραπληροφόρηση των πολιτών και σε κραυγαλέους λαϊκισμούς. Έναν απίστευτο αχταρμά, που προσβάλλει και υποτιμά τη νοημοσύνη των πολιτών. Γιατί αυτό μόνο γνωρίζετε. Τέτοιες θέσεις όμως, όχι μόνο δεν δίνουν λύσεις στα προβλήματα του τόπου μας, αλλά αντίθετα, οδηγούν σε νοσηρό κλίμα και σε επικίνδυνα μονοπάτια.

Είναι ντροπή να δηλώνετε ότι το έργο των αναπλάσεων καταχρέωσε τα ταμεία του Δήμου με 9.000.000€, τη στιγμή που γνωρίζετε ή οφείλετε να γνωρίζετε, εφόσον διεκδικείται το Δήμο, ότι το ποσό των αναπλάσεων που ανέρχεται στα 7.666.187€, προέρχεται αποκλειστικά από κοινοτικούς πόρους. Και, οφείλετε επίσης να γνωρίζετε ότι, σύμφωνα με το Επιχειρησιακό Σχέδιο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, το ποσό αυτό δεν μπορούσε να διατεθεί σε άλλα έργα.

Και επειδή, αν κατάλαβα καλά σε αυτό το χαοτικό κείμενο, αναφέρεστε και στην κυκλοφοριακή μελέτη που εκπονείται για το πολεοδομικό συγκρότημα της Βέροιας, αναρωτιέμαι αν συμμετείχατε στη δημόσια διαβούλευση που ολοκληρώθηκε πρόσφατα και ποιες είναι οι απόψεις σας για την επίλυση του κυκλοφοριακού της πόλης.

Σε ό,τι μας αφορά, δεν θα σας παρακολουθήσουμε σε αυτό το αδιέξοδο και επικίνδυνο παιχνίδι. Η αγωνία μας είναι ο Δήμος μας, η έγνοια μας είναι πώς θα γίνουμε καλύτεροι για να δημιουργήσουμε συνθήκες ευημερίας για όλους τους πολίτες.