Το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Νάουσας παρουσιάζει την πρώτη ταινία μικρού μήκους «Η Επόμενη Μέρα» που δημιουργήθηκε με την πρωτοβουλία και συμμετοχή των μαθητών του Ε2 τμήματος του 1ου δημοτικού σχολείου Αλεξάνδρειας και τη συμβολή του Γραφείου Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας στα πλαίσια του προγράμματος «Παιδί κ Κινηματογράφος» του 11ου NIFF.

Σύντομη Περιγραφή

Ο 11χρονος Αλέξανδρος έχει μείνει κινητικά ανάπηρος μετά από ένα ατύχημα και έχει αλλάξει ριζικά τη ζωή του. Ο κόσμος, γύρω του, του μοιάζει εχθρικός. Ακόμα και ο χώρος του σχολείου του δεν είναι εύκολα προσβάσιμος. Οι συμμαθητές του, όμως, δεν τα παρατάνε και προσπαθούν να του δείξουν ότι υπάρχει και η “επόμενη μέρα”.

Η πρώτη μη επίσημη πρεμιέρα θα γίνει αρχές Μαΐου για τους γονείς και τους μαθητές του σχολείου ενώ η πρώτη επίσημη προβολή της ταινίας για το κοινό θα πραγματοποιηθεί στο 11ο NIFF!

Το έντονο κοινωνικό μήνυμα του σεναρίου και η άψογη, σχεδόν επαγγελματική στάση των παιδιών κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων ενθουσίασαν τον σκηνοθέτη της ταινίας (Ιωάννη Λιόλιο) που ανέλαβε να πραγματοποιήσει το όνειρο των παιδιών. Συντονιστής των παιδιών ήταν η εκπαιδευτικός Βασιλική Μηρτσέκη.

Επιπλέον αξιοσημείωτο είναι ότι προτού καν προβληθεί η ταινία εισπράττουμε το ενδιαφέρον γύρω από τον Κινηματογράφο και άλλων σχολείων που επιθυμούν να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα «Παιδί και Κινηματογράφος» του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Νάουσας. Αλλά και την έντονη διάθεση δραστηριοποίησης των παιδιών γύρω από καθημερινά κοινωνικά προβλήματα.

Σκοπός του Προγράμματος «Παιδί και Κινηματογράφος»

Το Πρόγραμμα αποσκοπεί στο να φέρει εγγύτερα τα παιδιά με την κινηματογραφική τέχνη, να τα ενημερώσει, να τα απασχολήσει δημιουργικά και φυσικά να τα ψυχαγωγήσει. Επιπλέον, μέσα από τη συμμετοχή τους στην δράση τα παιδιά έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τον κόσμο του κινηματογράφου, να τον αγαπήσουν και να τον αισθανθούν ως μια δική τους υπόθεση.

Η επιτυχής πραγματοποίηση της δράσης συντελεί τα μέγιστα στην σύνδεση του Κινηματογράφου με την τοπική κοινωνία, την αναδείξη του εκπαιδευτικού και κοινωνικά ευαίσθητου χαρακτήρα του και αποτελεί μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για τα παιδιά να συμμετάσχουν σε μια ξεχωριστή δράση πολιτισμού.

Το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Νάουσας πιστό στις αρχές του και την κοινωνική του ευθύνη προσφέρει σε όλα τα παιδιά δωρεάν συμμετοχή στο Πρόγραμμα.

Το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Νάουσας ευχαριστεί θερμά για την δυναμική και ελπιδοφόρα αρχή του νέου προγράμματος «Παιδί και Κινηματογράφος» του 11ου NIFF τους μικρούς μας φίλους του Ε2 τμήματος του 1ου δημοτικού σχολείου Αλεξάνδρειας, την κ. Μηρτσέκη, την κ. Αντωνιάδου, το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Αλεξάνδρειας, το Δήμο Αλεξάνδρειας, τους γονείς των παιδιών και όλους όσους βοήθησαν.

Μπορείτε να δείτε το τρέιλερ της ταινίας στην επίσημη σελίδα του NIFF…. ΕΔΩ.