Ο Δήμος Αλεξάνδρειας και το Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων – Προαγωγής Υγείας, σε συνεργασία με τους εξειδικευμένους επιστήμονες – διασώστες της Εθελοντικής Διασωστικής Ομάδας Κρίσεων ΕΔΟΚ διοργανώνουν ανοιχτή εκδήλωση εκπαίδευσης πολιτών όλων των ηλικιών στην ΚΑΡΠΑ το Σάββατο 03-05-2014 στις 10:00 π.μ έως 14:00μ.μ μπροστά στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αλεξάνδρειας.

Η εκπαίδευση θα υλοποιηθεί από εξειδικευμένους επιστήμονες – διασώστες της Εθελοντικής Διασωστικής Ομάδας Κρίσεων (ΕΔΟΚ ).

Σκοπός της εκδήλωσης είναι η ανοιχτή εκπαίδευση του κοινού στη βασική υποστήριξη στη ζωή σε ενήλικες και παιδιά, η δημιουργία ερεθισμάτων για αναζήτηση πληροφοριών σε θέματα διάσωσης της ζωής, η ευαισθητοποίηση και η συμμετοχή σε εθελοντική ομάδα εργασίας.

Η εξάσκηση των εκπαιδευομένων θα πραγματοποιηθεί σε πραγματικές συνθήκες στο έδαφος, σε συνθήκες εξομοίωσης πραγματικού περιστατικού με τη χρήση προπλασμάτων (κούκλες) φυσικών διαστάσεων, ενώ η εκπαίδευση θα γίνει σε ατομικό επίπεδο για κάθε ενδιαφερόμενο δημότη ξεχωριστά.

Στους εκπαιδευόμενους αλλά και στους περαστικούς θα διανέμεται ενημερωτικό φυλλάδιο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Αναζωογόνησης(ERC), κοινό για όλες τις Ευρωπαϊκές χώρες, με πληροφορίες αλλά και απλές οδηγίες για την αντιμετώπιση θυμάτων καρδιακής ανακοπής.

Για περισσότερες πληροφορίες καλέστε στο: 2333053072/53045.

Καλούμε λοιπόν τους πολίτες κάθε ηλικίας να συμμετέχουν ενεργά στη συγκεκριμένη εκδήλωση.