Την Κυριακή 6 Απριλίου, η Ένωση Καθηγητών της Αγγλικής γλώσσας Δημόσιας Εκπαίδευσης Ημαθίας διοργάνωσε ένα Φεστιβάλ με θέμα «Γιορτή της Άνοιξης» στο Χώρο Τεχνών. Οι μαθητές όλων των σχολείων του Νομού προσκλήθηκαν να συμμετάσχουν παρουσιάζοντας θέατρο, τραγούδια ή άλλες δημιουργίες / δραστηριότητες  στα αγγλικά. Ήταν σίγουρα μια σπουδαία ευκαιρία συνεργασίας, επίδειξης ταλέντων και εξάσκησης δεξιοτήτων για τους μαθητές όλων των ηλικιών!

Οι μαθητές της Α’ τάξης Δημοτικού των Ιδιωτικών Εκπαιδευτηρίων Βέροιας, μαζί με τη δασκάλα των αγγλικών Βράνα Μαρίνα και τη δασκάλα χορού Αντύπα Αφροδίτη, ετοίμασαν τη συμμετοχή τους με μεγάλο ενθουσιασμό. Οι μικρότεροι μαθητές του σχολείου μας ανέβηκαν στη τεράστια σκηνή με ρυθμό, τσαχπινιά αλλά και “επαγγελματισμό” και παρουσίασαν στο κοινό αυτό που ετοίμαζαν για μέρες με τόσο μεράκι. Οι μικροί μας καλλιτέχνες, εμφανιζόμενοι ως «ράπερ», τραγούδησαν και χόρεψαν το alphabet song “ABCRAP”, αφήνοντας τους θεατές άφωνους και με τις καλύτερες εντυπώσεις, όπως αποτυπώθηκε στα ιδιαίτερα κολακευτικά σχόλια και το πολύ έντονο χειροκρότημα που τους επεφύλαξαν!

Ευχόμαστε στους μικρούς μας «ράπερ» να είναι πάντα τόσο θαρραλέοι, δυναμικοί αλλά και πειθαρχημένοι σε ό,τι αναλαμβάνουν και με ενθουσιασμό να συμμετέχουν σε κάθε αξιόλογη εκδήλωση με τους γονείς και εκπαιδευτικούς τους να τους χαίρονται και να τους καμαρώνουν πάντα! Άλλωστε, Ας μην ξεχνάμε τα λόγια της Γλυκατζή –Αρβελέρ «η μόνη μοιρασιά που κάνει πλουσιότερους αυτούς που μοιράζονται, είναι  η μοιρασιά των πολιτισμικών αγαθών. Κι όσο πιο πολλοί και διαφορετικοί είναι αυτοί που μοιράζονται τις εμπειρίες τους τόσο πιο πλούσιος γίνεται ο καθένας τους».

Η Δασκάλα των παιδιών Γεωργία Ποτουρίδου