Πρόσκληση για τη συμμετοχή της σε εκδήλωση με θέμα «Ψήφος στα 16», που διοργανώνει το Ευρωπαϊκό Φόρουμ Νεολαίας, υπό την αιγίδα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Κογκρέσου των Περιφερειών, έλαβε η Δήμαρχος Βέροιας κ. Χαρίκλεια Ουσουλτζόγλου Γεωργιάδη.

Η Δήμαρχος Βέροιας προσκαλείται σε πάνελ συζήτησης στο οποίο θα είναι καλεσμένοι Ακαδημαϊκοί, Πολιτικά πρόσωπα  και Αιρετοί της Αυτοδιοίκησης απ χώρες της Ε.Ε.

Η πρόσκληση ήλθε μετά την πρόσφατη εισήγηση της Δημάρχου για το ίδιο θέμα στη σύνοδο του Κογκρέσου των Περιφερειών στο Στρασβούργο. Η κ. Ουσουλτζόγλου είχε υποστηρίξει ότι στην περίοδο της βαθιάς κρίσης είναι προτιμότερο να προταχθούν πολιτικές για την προστασία των νέων από τις βίαιες επιπτώσεις της κρίσης, να ερευνηθούν και να εντοπισθούν αυτές στα κράτη μέλη της Ε.Ε. και να ληφθούν μέτρα. «Είναι η ώρα να μιλήσουμε για το ψωμί και όχι για το παντεσπάνι», είχε τονίσει η Δήμαρχος Βέροιας κατά την ομιλία της και διευκρίνισε ότι οι νέοι πρέπει να έχουν την ευχέρεια να ζουν τα εφηβικά χρόνια δίχως τις ευθύνες των ενηλίκων.

Για το ίδιο θέμα, η κ. Ουσουλτζόγλου εισηγήθηκε στην ΚΕΔΕ κατά την προχθεσινή συνεδρίαση του Δ.Σ. να υποβληθεί επίσημα το αίτημα προς την Επιτροπή Παρακολούθησης των Δημοκρατικών Θεσμών (η οποία θα βρίσκεται στη χώρα μας το Β’ εξάμηνο του τρέχοντος έτους) να συμπεριληφθεί στις έρευνες που θα διεξάγει, το θέμα των επιπτώσεων της κρίσης στη νεολαία της Ελλάδας με όλες τις παραμέτρους που αφορούν την ανεργία, την κοινωνική απομόνωση, την διατάραξη των οικογενειακών δεσμών, της βίας, της πρόσβασης στην παιδεία κτλ.