Η πασχαλινή δράση της εθελοντικής διαδικτυακής ομάδας «Ας μην μείνουμε στα λόγια» φέτος θα λάβει χώρα στην Θεσσαλονίκη, στον πεζόδρομο Αγίας Σοφίας, το Σάββατο 26/4/2014, 11πμ-6μμ.

Σημειώστε την ημερομηνία και ελάτε να διασκεδάσετε δωρεάν με τα παιδιά σας, στην γιορτινή εκδήλωσή μας που θα έχει πολλές πολλές εκπλήξεις! Κλόουν, διαδραστικά παιχνίδια, χορός, μαγειρέματα, έκθεση εντόμων, επίδειξη πρώτων βοηθειών, ενημέρωση και πολλά άλλα happenings καθ’ όλη τη διάρκεια της μέρας! Με την ευκαιρία της εκδήλωσης, θα στηριχτεί οικονομικά από δωρεές του κόσμου ο Σύλλογος Γονέων Παιδιών με Νεοπλασματικές Ασθένειες Βόρειας Ελλάδας «ΛΑΜΨΗ». Συμπαραστάτης και πολύτιμος βοηθός της ομάδας είναι η εθελοντική ομάδα Αρωγή Θεσσαλονίκης.

Πρώτη Φάση: Μας στέλνετε NEA παιχνίδια ταχυδρομικώς με την ένδειξη ”Κάνε ένα παιδί να γελάσει, Παρασκευαίδου Κωνσταντία, Post Restante 55510, Θεσσαλονίκη” ή τα φέρνετε ανήμερα της εκδήλωσης μαζί σας!

Εναλλακτικά, μπορείτε να παραδίδετε προσωπικά, μόνο ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΕΣ, από 16:00 έως 22:00 στο Fix in art, 26ης Οκτωβρίου 15, Θεσσαλονίκη, τηλ 2310500034. Επίσης στον παιδότοπο «Παραμύθι», Αραπίτσης Ναούσης 9, Σταυρούπολη, τηλ. 2310 744580.Αναφέρετε παρακαλούμε ότι είναι πακέτο για την ομάδα “Ας μην μείνουμε στα λόγια”.

Δεύτερη Φάση: 26 Απριλίου, ημέρα Σάββατο θα είμαστε όλοι μαζί στην Θεσσαλονίκη για να τυλίξουμε τα δώρα που θα μας στείλετε και μετά θα χωριστούν για τις ανάγκες της κάθε πόλης. Ο επισκέπτης της εκδήλωσης:

α) διαλέγει ποιο δώρο θέλει να αμπαλάρουμε

β) και δίνει ένα συμβολικό ποσό, ότι επιθυμεί, στον σύλλογο “Η ΛΑΜΨΗ”.

γ) Γράφει τις ευχές του (ή μια ζωγραφιά που θα φτιάξει το παιδί του εκεί), δίνοντας ένα πιο προσωπικό άγγιγμα στο δώρο!

δ) Εθελοντές μας τυλίγουν όμορφα το δώρο και το βάζουν στην άκρη, ώστε μαζί με τα υπόλοιπα να μοιραστεί στα παιδιά στις ογκολογικές κλινικές.

Λίγα λόγια για την ομάδα

Η ομάδα «Ας μην μείνουμε στα λόγια» δρα μέσω του facebook και απαρτίζεται από 40 ενεργούς εθελοντές σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Κρήτη και περίπου 4000 μέλη. Οργανώνει 4 τακτικές εκδηλώσεις τον χρόνο, το Πάσχα με παιχνίδια, τον Ιούνιο με βιβλία και παραμύθια, τον Σεπτέμβριο με είδη ζωγραφικής και τα Χριστούγεννα με παιχνίδια επίσης. Ανακοινώνουμε την ημερομηνία που ορίζουμε για να μοιράσουμε δώρα, τα μέλη στέλνουν κυρίως ταχυδρομικώς ότι μπορούν, οι εθελοντές αμπαλάρουν τα δώρα και τα μοιράζουν στις κλινικές κατόπιν συνεννόησης με τις προϊσταμένες των τμημάτων. Προτεραιότητα για εμάς έχουν τα παιδάκια που νοσηλεύονται, έπειτα και εφόσον περισσέψουν μοιράζουμε στους ξενώνες της Ελπίδας και της Φλόγας, στέλνουμε στις ογκολογικές κλινικές παίδων της Θεσσαλονίκης και της Κρήτης και στο τμήμα μαγνητικού αξονικού τομογράφου του νοσοκομείου Παίδων Αγία Σοφία. Παράλληλα δραστηριοποιείται όπου υπάρχουν παιδιά με ανάγκες και μπορεί να βοηθήσει (στήριξη Εθνικού Νηπιοτροφείου Καλλιθέας, δημιουργία βιβλιοθήκης στο γενικό νοσοκομείο Κατερίνης, στήριξη συλλόγου πολυτέκνων «Θεόφιλος», δότες μυελού των οστών).

e-mail: oxi.mono.logia@gmail.com

facebook: http://www.facebook.com/groups/oxi.mono.logia

Επικοινωνία: Βασιλική Αλεβίζου 6976860999, Χριστίνα Ζουρούδη 6937227304, Όλγα Ζιάκα 6944773155