Με πρωτοβουλία του Εμπορικού Συλλόγου Βεροίας πραγματοποιήθηκε σήμερα Πέμπτη 03-04-2014, στα Γραφεία του Συλλόγου, κοινή Σύσκεψη των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου, και των καταστηματαρχών υγειονομικού Ενδιαφέροντος, που δραστηριοποιούνται στο Πεζοδρομημένο Εμπορικό Κέντρο της Αγοράς.

Στη Σύσκεψη αυτή συζητήθηκε εκτενώς το πρόβλημα που δημιουργείται από τα καταστήματα Υγειονομικού Ενδιαφέροντος με την ανάπτυξη των τραπεζοκαθισμάτων τους. Στην αρχή αναφέρθηκε από τον Πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Νίκο Πατσιαβούρα το ιστορικό του προβλήματος που, μέχρι σήμερα δυσκόλευε τΤην πρόσβαση στον Πεζόδρομο των πυροσβεστικών και ασθενοφόρων οχημάτων, την λειτουργία των παρακείμενων προς αυτά εμπορικών καταστημάτων, την πρόσβαση των καταναλωτών στα εμπορικά καταστήματα και τις βιτρίνες τους και τέλος την κυκλοφορία των μητέρων με τα καροτσάκια των παιδιών τους και των αναπηρικών αμαξιδίων.

Στη συνέχεια οι καταστηματάρχες υγειονομικού ενδιαφέροντος παραδέχθηκαν ότι πράγματι υπήρχε μέχρι σήμερα, για διάφορους λόγους, το πρόβλημα αυτό, και τέλος πραγματοποιήθηκε μια γόνιμη διαλογική συζήτηση με ανταλλαγή απόψεων και προτάσεων που κατέληξε σε μια «συμφωνία κυρίων» – που θα είναι προς το συμφέρον και των εμπορικών καταστημάτων, και των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, και των Δημοτών Βεροίας – ότι από σήμερα και στο μέλλον :

Οι καταστηματάρχες Υγειονομικού Ενδιαφέροντος θα φροντίσουν να μη δημιουργούν πλέον πρόβλημα στα εμπορικά καταστήματα της Αγοράς – τους Δημότες και τους Καταναλωτές, που βρίσκονται και κινούνται μέσα στο Πεζοδρομημένο Κέντρο της Αγορά.

Σε περίπτωση όμως που δεν τηρηθεί η «συμφωνία κυρίων» θα κινηθεί η διαδικασία ελέγχου της νομιμότητας ανάπτυξης των τραπεζοκαθισμάτων τους.

Ο Ε.Σ. Βέροιας πιστεύει και ελπίζει ότι η κίνηση αυτή θα γίνει απαρχή για την εφαρμογή της από την Δημοτική της Αρχή και σε άλλους δρόμους της Βέροιας, όπως στη Μητροπόλεως – την Βενιζέλου – την Ελιάς κ.ά..-