Η Δημοτική Βιβλιοθήκη «Θεανώ Ζωγιοπούλου» της Κ.Ε.Π.Α. διοργανώνει εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά ηλικίας 8-14 ετών. Τα εκπαιδευτικά προγράμματα έχουν θέμα «Μαθαίνω τα έθιμα του τόπου μου για το Πάσχα και την Ανάσταση». Σε αυτό θα παρουσιαστούν πασχαλινά έθιμα και θα προετοιμαστούμε με κατασκευές για την Ανάσταση.

Τα παιδιά που θα συμμετέχουν, θα έχουν την ευκαιρία να δημιουργήσουν διακοσμητικές κατασκευές για το Πάσχα και να γνωρίσουν ξεχασμένα ήθη και έθιμα. Η εκπαιδευτική συνάντηση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 11 Απριλίου στη Δημοτική βιβλιοθήκη Μακροχωρίου, στις 3 το μεσημέρι. «Έθιμα του Λαζάρου –Λαζαρίνες και λαζαράκια».

Το Σάββατο 12 Απριλίου 2014, στο χώρο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης «Θ. Ζωγιοπούλου», Θ. Ζωγιοπούλου 5, 3ος όροφος και ώρα 11 π.μ. «Έθιμα του Λαζάρου – Λαζαρίνες και λαζαράκια». Τη Μεγάλη Τετάρτη θα φτιάξουμε αυγοθήκες, καλαθάκια, θα διακοσμήσουμε τ΄ αυγά μας και θα ευχηθούμε στους δικούς μας με πασχαλινές κάρτες. Στο χώρο της Δημοτικής βιβλιοθήκης «Θ. Ζωγιοπούλου, 3ος όροφος και ώρα 11 π.μ. και αντίστοιχα τη Μεγάλη Πέμπτη στη Δημοτική βιβλιοθήκη Μακροχωρίου στις 10 το πρωί.

Δηλώσεις συμμετοχής έως Παρασκευή 11 Απριλίου 2014 και ως τη Μεγάλη Τετάρτη για το δεύτερο εκπαιδευτικό πρόγραμμα στο τηλέφωνο 2331024879. Πληροφορίες Β. Κοτσάλου.