Νέα πολύ ισχυρή σεισμική δόνηση 7,8 βαθμών έπληξε την περιοχή της βόρειας Χιλής σύμφωνα με το γεωφυσικό ινστιτούτο των Ηνωμένων Πολιτειών (USGS). Ο σεισμός, που είναι ο μεγαλύτερος από μια σειρά μετασεισμών που ακολούθησαν τον φονικό χθεσινό σεισμικό χτύπημα μεγέθους 8,2 που έπληξε και πάλι τη βόρεια Χιλή, είχε επίκεντρο 19 χιλιόμετρα νότια του λιμανιού Ικουίκουε και σχετικά μικρό εστιακό βάθος το οποίο μετρήθηκε περίπου στα 20 χιλιόμετρα, σύμφωνα με το USGS.

Η υπηρεσία εκτάκτων καταστάσεων της Χιλής ανακοίνωσε ότι δεν υπάρχουν πληροφορίες για θύματα ή υλικές ζημίες μετά το νέο σεισμό.

http://www.youtube.com/watch?v=2GOA2YeL978

Οι αρχές της χώρας διέταξαν την προληπτική εκκένωση των παράκτιων περιοχών αμέσως μετά την εκδήλωση του νέου μεγάλου μετασεισμού. Σε προληπτική εκκένωση των παράκτιων περιοχών προχώρησε και το γειτονικό Περού, αργότερα το πολεμικό ναυτικό της Χιλής ανακοίνωσε ότι τα πρώτα παλιρροϊκά κύματα έφθασαν στις ακτές της Χιλής.Πάντως, οι αρχές της Χιλής αργότερα ήραν την προειδοποίηση για τσουνάμι που εκδόθηκε μετά τη νέα ισχυρή σεισμική δόνηση.

Η πρόεδρος της Χιλής Μισέλ Μπατσελέτ που επισκεπτόταν την πληγείσα από τον χθεσινό σεισμό περιοχή απομακρύνθηκε από το ξενοδοχείο της στην πόλη Αρίκα.

Πηγή: skai.gr