Μια βόλτα στην πεζοδρομημένη αγορά της Βέροιας, είναι αρκετή για να διαπιστώσει κανείς το πόσο έχει αφεθεί στην τύχη του ο πεζόδρομος της πόλης μας, καθώς καμία μέριμνα δεν φαίνεται να υπάρχει τα τελευταία χρόνια, και δεν είναι λίγες οι φορές που και ο οικείος εμπορικός σύλλογος διαμαρτυρήθηκε εγγράφως στο Δήμο για αυτά τα ζητήματα.

Μετά λύπης διαπιστώνει κανείς, λοιπόν, καθημερινά την εγκατάλειψη της αγοράς, από την πλευρά της συντήρησης της με πρωταρχικό σημείο παραμέλησης το χαλασμένο πλακόστρωτο σε πάρα πολλά σημεία της αγοράς. Χαρακτηριστικό παράδειγμα, το πλακόστρωτο στη διασταύρωση Αριστοτέλους με Παν. Τσαλδάρη, το οποίο όχι μόνο έχει διαβρωθεί (και είναι φανερά διαλυμένο) αλλά έχουν δημιουργεί και μικρές λακκούβες ικανές να σε καταστήσουν τραυματία, εάν δεν προσέξεις που περπατάς. Ωστόσο και λίγο πιο πριν στην οδό Παν.Τσαλδάρη στο σημείο που εισέρχεται κανείς από την Μ. Αλεξάνδρου έγιναν εργασίες πριν από κάποιους μήνες και κατόπιν τούτου ο αρμόδιος θεώρησε ότι θα πρέπει να το καλύψει με απλό τσιμέντο αλλά όχι όπως θα έπρεπε για να δείχνει ομοιόμορφο πρώτον και όμορφο απλά δεύτερον. Μήπως από την αρχή όλη η κατασκευή ήταν λάθος; Μήπως θα έπρεπε ο Δήμος να είχε προβλέψει τότε τη πιθανή διάβρωση του, είτε από την κακοκαιρία είτε από τα αυτοκίνητα που διασχίσουν το πεζόδρομο (ενώ είναι παράνομο) και να πάρει τα απαραίτητα μελλοντικά του μέτρα; Τα ερωτηματικά πολλά και οι αιτίες εξίσου πολλές αλλά πλέον περιττά δικαιολογήσιμες καθώς το κακό έγινε.

Για να δούμε η επόμενη δημοτική αρχή θα μεριμνήσει για την αγορά της πόλης και τα προβλήματα της; Αναφέρει κανείς από τους οκτώ υποψήφιους Δημάρχους κάποια μελέτη συντήρησης της πεζοδρομημένης αγοράς στις προγραμματικές του δράσεις; Ίδωμεν….