Η ταινία “Νώε” του Ντάρεν Αρονόφσκι δεν μοιάζει με κανένα άλλο χριστιανικό έπος. Και έπειτα από τρία χρόνια αναμονής επιτέλους έκανε πρεμιέρα στους κινηματογράφους.

Η ιστορία φυσικά παραμένει ίδια, ο Νώε έπειτα από εντολές του Θεού φτιάχνει μια κιβωτό όπου μέσα βάζει ένα ζεύγος από κάθε ζώο και μαζί με τη σύζυγό του και τα παιδιά του ετοιμάζεται για μια βιβλική περιπέτεια.

Ο Αρονόφσκι (Ρέκβιεμ για ένα όνειρο, Π, Wrestler, Μαύρος κύκνος τις προτείνω και τις 4) εκπληρώνει ένα παιδικό όνειρο και το κάνει πραγματικότητα. Με την παραγωγή ν’ αγγίζει τα 124 εκατ. Δολάρια η Paramount έδωσε τα ηνία στον σκηνοθέτη και εκείνος προσπάθησε να ακροβατήσει σε μια επική περιπέτεια, αλλά συγχρόνως θέλει να βάλει και το στίγμα των υπαρξιακών διλλημάτων. Ειδικά από τη στιγμή που θα φτάσουν στον προορισμό τους και σε κάτι εντελώς πρωτόγνωρο για εκείνους. Σχετικά με τα εφέ που είναι φυσικά αναπόσπαστο κομμάτι της ταινίας, ο Αρονόφσκι καταφέρνει να λειτουργήσουν άψογα με το υπόλοιπο κομμάτι της ταινίας.

Τέλος, όσον αφορά τις ερμηνείες είναι απλώς συμπαθητικές, ο Crowe στο ρόλο του Noah δίνει μια απλά καλή ερμηνεία, ενώ οι Hopkins – Connelly και Watson τον συνοδεύουν ικανοποιητικά.

Κλείνοντας θεωρώ ότι ο σκηνοθέτης δημιουργεί μια καλά στημένη ταινία με μείον ότι δεν καταφέρνει να την απογειώσει σεναριακά… Αξίζει πάντως 132 λεπτά απ’ τον χρόνο σας.

Πρωταγωνιστούν : Ρ. Κρόου, Τ. Κόνελι, Α. Χόπκινς, Ε. Γουότσον

Μικρά – μυστικά

  • Η ταινία βασίστηκε στο κόμικ του 2012 που είχε σχεδιάσει ο ίδιος ο Αρονόφσκι και σκιτσάρει ο Νίκο Χένρισον
  • Η ταινία προκάλεσε ήδη αντιδράσεις σε Χριστιανούς – μουσουλμάνους και σε πολλές αραβικές χώρες. Σε Κατάρ – Μπαχρέιν απαγορεύτηκε

 του Γιάννη Βανταράκη για το Κάθε Μέρα