Από το “Ανθρώπινο Δυναμικό Βέροιας” ανακοινώθηκαν τα εξής:

“«Πράσινο φώς» στην πώληση και μίσθωση 28 ακινήτων του Δημοσίου από το ΤΑΙΠΕΔ έδωσε το Ελεγκτικό Συνέδριο, ανατρέποντας προηγούμενη απόφαση με την οποία είχαν διαπιστωθεί πλημμέλειες (http://tvxs.gr/news/ellada/%C2%ABprasino-fos%C2%BB-stin-polisi-kai-misthosi-28-akiniton-toy-dimosioy)

Θυμίζουμε ότι τέλος του 2013 έκλεισε η συμφωνία πώλησης για τα 28 πρώτα ακίνητα-φιλέτα του Ελληνικού Δημοσίου που είχαν ενταχθεί στη λίστα του ΤΑΙΠΕΔ προς “αξιοποίηση” προς τις εταιρίες Eurobank Properties και Εθνική Πανγγαία. Και δεν μιλάμε για αχρησιμοποίητα αγροτεμάχια, αλλά για Δημόσια κτίρια, όπως αυτά των υπουργείων Εσωτερικών, Δικαιοσύνης, Υγείας, Πολιτισμού, ης Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής αλλά και κτίρια της Βορείου Ελλάδος, όπως το Αρχηγείο Αστυνομίας Θεσσαλονίκης, η Αστυνομική Διεύθυνση Σερρών και η Δ.Ο.Υ. Αλεξανδρούπολης.

Η πώληση των κτιρίων αυτών έγινε σε αξία πολύ μικρότερη της πραγματικής και συγκεκριμένα μόλις 261,3 εκατ. Ευρώ! Είναι προφανές ότι οι αποκαλούμενοι “επενδυτές”, από τα ενοίκια που θα εισπράττουν από το Ελληνικό Δημόσιο θα κάνουν απόσβεση του κεφαλαίου τους στα πρώτα 10 χρόνια μίσθωσης και για τα επόμενα… 100 θα εισπράττουν κέρδη σε βάρος του Ελληνικού λαού!

Η συνέχεια είναι αποκαλυπτική: Η μεν Πανγγαία της Εθνικής με χαρτοφυλάκιο ακινήτων αξίας πλέον σχεδόν 1 δις μετά την ενθυλάκωση του ενός «πακέτου» δημοσίων ακινήτων, πουλήθηκε στην ισραηλινών συμφερόντων ολλανδική εταιρεία Invel, με ιδιοκτήτη τον εμφανιζόμενο ως πλουσιότερο άνθρωπο του Ισραήλ. Επιπλέον η Εθνική χορήγησε η ίδια στην Invel ως δάνειο το μισό αντίτιμο για ν’ αγοράσει η Invel την θυγατρική της Εθνική Πανγγαία…, τη στιγμή που η Εθνική χορηγεί δάνεια σε ελληνικές επιχειρήσεις, ακόμη και σε υγιείς εξαγωγικές, με το «σταγονόμετρο»…

Η δε Eurobank Properties με το δεύτερο «πακέτο» δημοσίων ακινήτων, πουλήθηκε ήδη στo καναδικό fund Fairfax…

“Καμπανάκι” λοιπόν χτυπά για την τύχη των δύο κτιρίων μας, του πρώην Δικαστικού Μεγάρου στην πλατεία Ωρολογίου και του νυν Δικαστικού Μεγάρου στην είσοδο της πόλης, που βρίσκονται στη λίστα ξεπουλήματος του ΤΑΙΠΕΔ.

Είναι αναγκαίο να σπεύσει η Δημοτική Αρχή, ώστε παράλληλα με την κατάθεση αρμοδίως του αιτήματος απένταξης των δύο κτιρίων, να προβεί στην άμεση επαναλειτουργία του πρώην Δικαστικού Μεγάρου, ως Μεγάρου Πολιτισμού και να μεριμνήσει με κάθε μέσο για την προσωρινή χρήση του από Συλλόγους και Φορείς του Δήμου μας, με τη διενέργεια πολιτιστικών και άλλων εκδηλώσεων, ώστε να κρατηθεί το κτίριο «ζωντανό» και να αποκτήσει περιεχόμενο και το αίτημα για την τελική του παραχώρηση στο Δήμο μας.

Υ.Γ. Κι ένα αγωνιστικό βίντεο http://tvxs.gr/news/ellada/stratopedo-karatasioy-i-topiki-koinonia-apotrepei-tin-idiotikopoiisi για την προσπάθεια διάσωσης από το ΤΑΙΠΕΔ του στρατοπέδου «Καρατάσιου» στη Θεσνίκη. Ζωντανό παράδειγμα που αποδεικνύει ότι η χρήση από συλλογικότητες είναι η καλύτερη άμυνα στις αδηφάγες ορέξεις ξεπουλήματος των πάντων…