Η Ρένα Δούρου ανακοίνωσε την παραίτησή της από το βουλευτικό αξίωμα και στη συνέχεια παρουσίασε το πρόγραμμά της για την Περιφέρεια Αττικής. Εννοείται ότι ελάχιστοι θα ασχοληθούν με το πρόγραμμα και καλά θα κάνουν -στην Ελλάδα τα προγράμματα είναι σαν το χαρτί συσκευασίας, τα σκίζεις για να δεις τι υπάρχει από κάτω. Περισσότερο θα συζητηθεί η παραίτησή της από τη βουλευτική έδρα. Ασφαλώς είναι μία κίνηση έξυπνη πολιτικά, αλλά διόλου ωφέλιμη για τα οικονομικά της. Και στις μέρες μας δεν παίζουμε εύκολα με κάτι τέτοια.

Η Δούρου δεν παραιτήθηκε εκ του ασφαλούς. Στις δημοσκοπήσεις υστερεί έναντι του Σγουρού, δεν είναι το φαβορί για τις εκλογές. Αν δεν εκλεγεί, που είναι μία ισχυρή πιθανότητα, θα πρέπει να αναμένει ως τις εθνικές εκλογές για να ανακτήσει τον μισθό, τα προνόμια και το βουλευτικό βήμα. Και νομίζω ότι δικαίως θα τα πάρει πίσω. Ούτως ή άλλως η παρουσία της είναι ωφέλιμη, συχνά δε καταπραϋντική, «αραιώνει» κάπως τον λαϊκισμό και τις ακρότητες συναδέλφων της.

Είναι και κάτι ακόμα. Η Δούρου δεν κέρδισε μόνο την εκτίμηση των ψηφοφόρων. Έδεσε και έναν κόμπο που καλούνται να λύσουν και οι υπόλοιποι κοινοβουλευτικοί που εκτίθενται στις εκλογές της αυτοδιοίκησης. Αυτοί γιατί δεν παραιτούνται;

Κώστας Γιαννακίδης

Πηγή: www.protagon.gr