Από την Αστυνομική Διεύθυνση Ημαθίας ανακοινώθηκαν τα παρακάτω κυκλοφοριακά μέτρα:

Για ομαλή και ασφαλή διεξαγωγή της οδικής κυκλοφορίας, την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων, την εξυπηρέτηση και ασφάλεια του κοινού κατά διεξαγωγή του ποδηλατικού Αγώνα Αντοχής Πρωταθλήματος Βορείου Ελλάδος, την Κυριακή 09-03-2014 από τις 10:00 έως τις 14:30 διακόπτεται η κυκλοφορία παντός είδους οχημάτων κατά μήκος της διαδρομής του αγώνα και συγκεκριμένα:

Επ.Ο. Κολινδρού-Βέροιας από όρια με Α.Τ. Κολινδρού (Νεόκαστρο) έως την είσοδο του Υδροηλεκτρικού Εργοστασίου Σφηκιάς και επιστροφή στον Κολινδρό από την ίδια διαδρομή, ήτοι εντός Νεοκάστρου – εντός Μελίκης – εντός Παλατίτσια – περφερειακά Δ.Δ. Βεργίνας – περιφερειακά Δ.Δ. Μετοχίου – Διασταύρωση γέφυρας Αλιάκμονα προς Σφηκιά και ευθεία μέχρι Υδροηλεκτρικό Εργοστάσιο Σφηκιάς, και επιστροφή αντίστροφα, καθ’όλο το μήκος και πλάτος αυτών.

– Επίσης κατά την ίδια ως άνω ημερομηνία και ώρες, απαγορεύουμε την στάση και στάθμευση όλων των οχημάτων, όπου αυτή επιτρέπεται.

α.- Η κυκλοφορία των οχημάτων κατά τις ώρες απαγόρευσης κυκλοφορίας στις παραπάνω οδούς, θα

διεξάγεται μέσω παρακαμπτήριων οδών, με μέριμνα και φροντίδα του Τμήματος Τροχαίας Βέροιας.

β.- Το Τμήμα Τροχαίας Βέροιας, εξουσιοδοτείται για τη λήψη μέτρων κυκλοφοριακής ασφάλειας,  εφόσον απαιτηθεί.

Από τις παραπάνω απαγορεύσεις εξαιρούνται τα οχήματα των διοργανωτών, τα ασθενοφόρα και τα οχήματα της Ελληνικής Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, η διέλευση των οποίων θα επιτρέπεται σε περίπτωση επείγουσας ανάγκης και μόνο κατόπιν ενημέρωσης των επικεφαλής των αστυνομικών μέτρων, καθώς και των διοργανωτών, ώστε να διακόπτεται ο αγώνας.

– Οι παραβάτες της απόφασης αυτής διώκονται και τιμωρούνται.