Tο Δίκτυο Δράσης Φορέων Ημαθίας εκφράζουμε την ικανοποίηση μας για την ομόφωνη αποδοχή του αιτήματος μας από το Δημοτικό Συμβούλιο Βέροιας (26-2-14) το οποίο προσυπέγραψαν συνολικά 291 συνδημότες μας.

Συγκεκριμένα το Δημοτικό Συμβούλιο Βέροιας αποφάσισε ότι δεν θα ανεχθεί το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας και θα ζητήσει αρμοδίως την απένταξη του πρώην και νυν Δικαστικού Μεγάρου από τη λίστα εκποίησης του ΤΑΙΠΕΔ , καθώς και την παραχώρηση του πρώην Δικαστικού Μεγάρου της πλατείας Ωρολογίου στο Δήμο Βέροιας για χρήση Πολιτισμού.

Επίσης αποφάσισε ότι θα μεριμνήσει με κάθε τρόπο για την προσωρινή παραχώρηση του πρώην Δικαστικού Μεγάρου για την τακτική χρήση του από Συλλόγους και Φορείς του Δήμου μας, με τη διενέργεια πολιτιστικών και άλλων εκδηλώσεων, ώστε να κρατηθεί το κτίριο «ζωντανό» και να αποκτήσει περιεχόμενο και το αίτημα για την τελική του παραχώρηση στο Δήμο μας.

ΔΗΛΩΣΗ ΑΠΟ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΒΕΡΟΙΑΣ

Η Επιμονή και η Αποφασιστικότητα των Φορέων και η συμμετοχή των πολιτών με την υπογραφή του σχετικού αιτήματος και την παρουσία τους στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου έφεραν το ποθητό αποτέλεσμα: Τη νίκη του αυτονόητου! Πώς αλλιώς να ονομάσει κανείς την αποδοχή του αιτήματος να μην ξεπουληθούν πρώην και νέο Δικαστικό Μέγαρο;

Ο ενθουσιασμός των δημοτικών συμβούλων από την παρουσία των πολιτών αλλά και την πειστικότητα των επιχειρημάτων μας, οδήγησε τελικά το Σώμα -με την καθοριστική συμβολή του Προέδρου του Δ.Σ. Τηλέμαχου Χατζηαθανασίου- να υπερθεματίσει του αρχικού αιτήματος και να αποφασίσει ομόφωνα και την απόδοση του πρώην Δικαστικού Μεγάρου της πλ. Ωρολογίου στο Δήμο για Πολιτιστική Χρήση και αν δεν τελεσφορήσουν τα αιτήματα, να προχωρήσει ο Δήμος σε “αυτόβουλη χρήση του” παραχωρώντας το προσωρινά στους φορείς και πολίτες του Δήμου, ώστε να καταστεί “κυψέλη πολιτισμού” δίνοντας ξανά ζωή και στο ιστορικό αυτό κτίριο και στην πλατεία Ωρολογίου και τα πέριξ καταστήματα.

Για τη διασφάλιση όλων των παραπάνω αποφασίστηκε επιπρόσθετα αυτή την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου να επιδώσει στον Υπουργό Δικαιοσύνης-ΤΑΙΠΕΔ-Κτηματική Υπηρεσία του Δημοσίου μία Διαπαραταξιακή Επιτροπή μαζί με εκπροσώπους του Δικτύου Δράσης Φορέων Ημαθίας και θεσμικούς φορείς (Βουλευτές και Αντιπεριφερειάρχη).

Ως ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΒΕΡΟΙΑΣ εκφράζουμε την ικανοποίηση μας για το θετικό αυτό αποτέλεσμα και συγχαίρουμε όλους τους Φορείς που απαρτίζουν το Δίκτυο Δράσης Φορέων Ημαθίας και τους συνδημότες μας για τον κοινό μας αυτό αγώνα, πιστεύοντας ότι με ακόμη μαζικότερη συμμετοχή θα επιτύχουμε τα αποτελέσματα που επιδιώκουμε.