του Ιωάννη Μεν. Παπαγιάννη- Υποψηφίου Δημάρχου Βεροίας

Σε μια σύγχρονη, ευνομούμενη και σοβαρή κοινωνία πρέπει οι όποιοι εκπρόσωποι της συντεταγμένης Πολιτείας να ενδιαφέρονται με επιτυχία  κατ’ αρχήν για τα σημαντικά, στοιχειώδη και καθημερινά ζητήματα. Αφού εξασφαλίζονται αυτά τότε θα δικαιούνταν οι τοπικοί μας «άρχοντες» να παριστάνουν ότι εκπονούν «μεγαλεπήβολα» σχέδια. Τί ποιο οξύμωρο στην τοπική αυτοδιοίκηση από τα να υποβαθμίζεται η ποιότητα ζωής στην καθημερινότητά μας ενώ η τοπική «εξουσία» δήθεν σχεδιάζει «σπουδαία» έργα; Στη Βέροια και την Ημαθία πέτυχαν κατά τα τελευταία έτη οι όποιοι «άρχοντες» της τοπικής αυτοδιοίκησης το θεωρητικά ακατόρθωτο, ήτοι το να επιδεινώσουν αντί να βελτιώσουν την ποιότητα ζωής και το επίπεδο της καθημερινότητας απάντων των συμπολιτών μας και δη ανεξαιρέτως κοινωνικής και οικονομικής διαστρωμάτωσης. Εύγε.

Οι ίδιοι αυτοπροσώπως ή κρυπτόμενοι δια πολιτικών «αχυρανθρώπων», τι κρίμα, επιχειρούν εκ νέου να υφαρπάξουν τις ψήφους των πολιτών και να μας «ξαναδουλέψουν ψιλό γαζί». Ακολουθούν τον πολιτικά απορριπτέο τρόπο που γνωρίζουν καλά, ήτοι τις γνωστές σε αυτούς παλαιοκομματικές τακτικές του ταξίματος, της πολιτικής παραπλάνησης, της συκοφάντησης προσώπων και απόψεων, της διασποράς ψευδών και ανυπόστατων φημών. Τώρα, δήθεν, πρέπει να ξαναψηφιστούν γιατί έχουν «γνώση»- πριν δεν είχαν, προφανώς- ή γιατί θα ασχοληθούν για τελευταία φορά- θα πιάσουν κοντά στα τριάντα χρόνια (ως αιρετοί), οπότε, τι καλά, θα μπορέσουν να προχωρήσουν και φυσικά να «ολοκληρώσουν» το έργο τους! Παράλληλα δεν ομιλούν με ουσιαστικά επιχειρήματα, δεν προτείνουν δημοσίως κάτι νέο στην κοινωνία, δεν εκφράζουν γραπτό λόγο με ξεκάθαρες σκέψεις και προτάσεις- για προφανείς λόγους- αλλά δρούνε «υπογείως»!

Υπό κανονικές συνθήκες αυτά δεν θα έπρεπε ούτε να γίνονται και ούτε καν να λέγονται, το επίπεδο όμως στο οποίο μας έφθασαν καθώς και η πολιτική αναλγησία και το προσωπικό τους θράσος εμφανίζει στο πολιτικό προσκήνιο» ό,τι πιο απίστευτο και κοινωνικά επαχθές. Υπό κανονικές συνθήκες αιρετοί άρχοντες που δεν έλυσαν κανένα καθημερινό πρόβλημα, ενδεικτικά, ανεργία, σκουπίδια, κυκλοφοριακό, στάθμευση αυτοκινήτων, κοινωνική πολιτική, αδέσποτα ζώα, αξιοποίηση δημοτικής και δημόσιας περιουσίας κ.λπ., αλλά, αντιθέτως, ενέτειναν τα προβλήματα, δεν θα έπρεπε να τολμούν να μας απευθύνουν το λόγο, όχι να ζητάνε να ξαναψηφιστούν. Ως νοήμονες, αξιοπρεπείς, έντιμοι και σοβαροί πολίτες και άνθρωποι πρέπει άπαντες, ακόμα και όσοι συνήθισαν να «κάθονται στον καναπέ τους» ή θεωρούν ότι «τίποτα δεν αλλάζει», την 18η Μαϊου 2014 να στείλουμε ηχηρό μήνυμα. Να δείξουμε σε αυτούς που επί έτη απέδειξαν ότι δεν τίμησαν την εμπιστοσύνη μας και απέτυχαν να καταφέρουν ακόμη και τα αυτονόητα την πόρτα της εξόδου από τη διοίκηση του Δήμου Βεροίας.