Η προεκλογική περίοδος έχει ξεκινήσει και μάλιστα με έντονους ρυθμούς. Οι ανακοινώσεις υποψηφίων δημάρχων αλλά και δημοτικών Συμβούλων δεν έχουν τελειωμό, τουλάχιστον στο Δήμο Βέροιας, αλλά φαντάζομαι και σε όλους τους Δήμους της χώρας. Τα ονόματα πολλά και των υποψηφίων Δημάρχων άρα και των δημοτικών παρατάξεων και σαφώς πάρα πολλά αυτά των Δημοτικών Συμβούλων.

Χαρακτηριστικό της εποχής οι ιδρυτικές διακηρύξεις με τις οποίες ουσιαστικά ιδρύονται όλες αυτές οι πολιτικές αν όχι κομματικές παρατάξεις και όλες περικλείουν μέσα τους λέξεις, οι οποίες έχουν βαρύνουσα σημασία αλλά ακούγονται τόσο ελαφριές σε όλες αυτές τις διακηρύξεις… και αν αναρωτιέστε ποιες είναι αυτές; Είναι οι λέξεις αξιοκρατία, ισονομία, ισοπολιτεία, διαφάνεια, συλλογικότητα, αλληλεγγύη και πολλές ακόμα αυτού του είδους. Ναι αυτές οι λέξεις έχουν τόσο μεγάλη βαρύτητα για όλους μας οι οποίες χρησιμοποιήθηκαν τόσο πολύ τα τελευταία χρόνια και “ξεφτιλιστήκαν” που δεν ξέρω πως γίνεται να τις χρησιμοποιούν ακόμα, χωρίς να θεωρούν ότι τις αλλοιώνουν και επιπλέον ότι δεν μας κοροϊδεύουν. Είναι σαν να υπόσχονται ψέματα διότι όταν μιλάμε για αξιοκρατία θα πρέπει να την εννοούμε. Πόσο γελοίο ακούγεται να τη χρησιμοποιούν όλοι αυτοί που τόσα χρόνια μόνο αξιοκρατικοί δεν ήταν; Άλλα τι ρωτάω; Κανείς δεν έχει τα κότσια να απαντήσει με ειλικρίνεια, οι περισσότεροι ειρωνεύονται είτε επιτίθενται.

Το δικό μου όμως πραγματικό ερώτημα είναι ένα. Όλα γίνονται για μια καρέκλα ή για ΤΗΝ καρέκλα; Γιατί όλοι θέλουν να κερδίσουν κατά αρχήν τις εκλογές και να διοικήσουν κατά επέκταση αυτό το Δήμο, τον Δήμο Βέροιας, ένα καράβι ναυαγισμένο, μια “εταιρεία πτωχευμένη”; Μήπως ξέρουν κάτι που δεν ξέρουμε; Και επιπλέον αυτοί που κατεβαίνουν ως αρχηγοί των δημοτικών παρατάξεων αποζητούν ως το τέλος ΤΗΝ καρέκλα ή έχουν ως σκοπό στο τέλος να συμπορευτούν για μια καρέκλα απλά.

Δεν θυμάμαι στο παρελθόν να είχε συμβεί αυτό το τρελό παιχνίδι που συμβαίνει φέτος το λεγόμενο “το κηνύγι της καρέκλας”. Κάθε μέρα υπάρχει και κάποιος που ανακοινώνει υποψηφιότητα, όνομα παράταξης και δημιουργία πολιτικού γραφείου και  μέχρι στιγμής είναι πάνω από πέντε αν δεν με απατά η μνήμη μου και από ότι φαίνεται θα ακολουθήσουν και άλλοι. Πάντως να μου το θυμηθείτε το όνομα έκπληξη δεν έχει κάνει ακόμα την εμφάνιση του…..διότι πάντα υπάρχει κάποιος που εμφανίζεται στο τέλος και κάνει την ανατροπή…..