Με δυο φάουλ του Βούκιτς -ένα διπλό και ένα απευθείας- και ακόμη ένα γκολ απ’ τον Μαντούρο ο ΠΑΟΚ νίκησε 3-0 τον Απόλλωνα στην Τούμπα και «αγκάλιασε» την πρόκριση στους «4» του κυπέλλου Ελλάδας. Η ομάδα του Χουμπ Στέφενς αυτή τη φορά και εν αντιθέσει με το ματς πρωταθλήματος δεν κόλλησε απέναντι στην «ελαφρά ταξιαρχία», η οποία πάντως παρατάχθηκε με αρκετές αλλαγές στο αρχικό της σχήμα.

Την ίδια ώρα ο ΠΑΟΚ αγωνίστηκε με την καλύτερη δυνατή 11άδα της αρεσκείας του προπονητή του. Πάραυτα, οι φιλοξενούμενοι μπήκαν καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο (συνηθίζεται αυτό στα φετινά παιχνίδια του «δικέφαλου του Βορρά») και μόλις στο 1ο λεπτό κέρδισαν φάουλ στο όριο της περιοχής μετά από λανθασμένη απόφαση του διαιτητή Δασκαλόπουλου που είδε τον Γλύκο να βγαίνει εκτός περιοχής με την μπάλα. Απ’ την εκτέλεση του φάουλ δε σημειώθηκε γκολ, ούτε καν απειλήθηκε η εστία του ΠΑΟΚ.

Ο Δασκαλόπουλος, όμως, αποφάσισε ότι έπρεπε να… επανορθώσει και στο 27′ έδωσε στον ΠΑΟΚ ανύπαρκτο έμμεσο σε θέση πλάγια αριστερά στην περιοχή του Απόλλωνα. Αυτό το λάθος του διαιτητή, ωστόσο, πληρώθηκε. Ο Στοκ ακούμπησε την μπάλα και ο Βούκιτς με ένα αριστοτεχνικό χτύπημα την έστειλε πάνω και πλάγια απ’ το τείχος να αναπαυθεί στην εστία του Γουμάγια. Ο Σέρβος ήταν… ό,τι καλύτερο είδαμε στη διάρκεια του πρώτου μέρους στη Θεσσαλονίκη και ο σκόρερ και του δεύτερου τέρματος.

Στο 35′, αυτή τη φορά με υπέροχο απευθείας φάουλ, ο 35χρονος νίκησε για δεύτερη φορά τον αντίπαλο τερματοφύλακα και εδραίωσε το προβάδισμα της ομάδας του. Στο 37′ ο Απόλλωνας θα μπορούσε να μειώσει, αλλά ο Αμπρόουζ με προβολή από την καρδιά της περιοχής έστειλε την μπάλα πάνω απ’ το οριζόντιο δοκάρι και το ημίχρονο έληξε με το σκορ στο 2-0.

Ο ΠΑΟΚ ήταν το «αφεντικό» και στο δεύτερο μέρος, έστω κι αν ο Απόλλωνας προσπάθησε να πάρει χώρο και να πετύχει το γκολ που θα τον έβαζε στο «κόλπο» και πάλι. Ο Λούκας στο 52′ σούταρε άουτ ανενόχλητος από πλεονεκτική θέση στην περιοχή, ενώ ο Στοχ στο 69′ σημάδεψε τη συμβολή των δοκαριών του Γουμάγια. Το τρίτο γκολ ήρθε στο 77′ μετά από εκτέλεση κόρνερ του Σλοβάκου και προβολή απ’ τη μικρή περιοχή του Μαντούρο που βρήκε δίχτυα για δεύτερη φορά στον θεσμό.

Ο Πετρόπουλος στο 88′ σπατάλησε τη δεύτερη καλύτερη ευκαιρία των φιλοξενούμενων στο ματς, σουτάροντας πάνω στον Γλύκο από πλεονεκτική θέση και κάπως έτσι… η σεμνή τελετή στη Θεσσαλονίκη έλαβε τέλος, με το ενδιαφέρον για την πρόκριση να περιορίζεται σε μεγάλο βαθμό.

*Μεγάλος άτυχος του αγώνα ήταν ο παίκτης του Απόλλωνα, Διαμάντης, ο οποίος στα μέσα του δεύτερου μέρους υπέστη κάταγμα στο ζυγωματικό και μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης.

ΠΑΟΚ (Στέφενς): Γλύκος, Κίτσιου, Τζαβέλλας, Κατσουράνης, Λίνο, Κάτσε, Μαντούρο, Λούκας (67′ Νίνης), Βούκιτς (77′ Μάρτενς), Στοχ, Αθανασιάδης (84′ Σαλπιγγίδης)

Απόλλων (Σάντσεζ): Γουμάγιας, Χατζηζήσης, Διαμάντης (67′ Δημογιάννης), Άλβαρες, Σόντερμπεργκ, Έγκον, Καμαρά (46′ Γκουέλα), Κουκ, Τσιλιγκίρης, Αμπρόουζ (74′ Μπάρκογλου), Πετρόπουλος

Πηγή: novasports.gr