Η Προσωρινή Διοικούσα Επιτροπή του Κοινωνικού Συνεταιρισμού Περιορισμένης Ευθύνης (ΚοιΣΠΕ) «Δεσμός» του ΤοΨΥ Ημαθίας, θα πραγματοποιήσει την κοπή της Πρωτοχρονιάτικης βασιλόπιτας, την Κυριακή 2 Φεβρουαρίου 2014 στις 11:00πμ, στο χώρο δεξιώσεων της ΕΛΙΑΣ. Με το πέρας της εκδήλωσης, θα γίνει η 1η Γενική Συνέλευση των συνεταιριστών του Κοι.Σ.Π.Ε. «Δεσμός» για την εκλογή του Διοικητικού Συμβουλίου και ενημέρωση των έως τώρα δράσεων.

Ο Κοι.Σ.Π.Ε. Ημαθίας «Δεσμός» ιδρύθηκε το 2013 από σαράντα συνεταιριστές μεταξύ των οποίων συγκαταλέγονται επαγγελματίες ψυχικής υγείας, άτομα με σοβαρά ψυχοκοινωνικά προβλήματα και φορείς, όπως ο Δήμος Βέροιας, η Μη Κυβερνητική Οργάνωση «Ελληνική Ομάδα Διάσωσης – Παράρτημα Ημαθίας» και το Ιδιωτικό θεραπευτήριο «Ασκληπιός».

Στο υπό κατάρτιση επιχειρηματικό του σχέδιο περιλαμβάνει υπηρεσίες θεραπευτικού τουρισμού, καθαριότητας δημόσιων κτηρίων, διαχείρισης απορριμμάτων και ανακύκλωσης. Επίσης προβλέπονται υπηρεσίες εκπαίδευσης και κατάρτισης ευπαθών κοινωνικά ομάδων και παροχής υπηρεσιών κοινωνικής φροντίδας και συλλογικού σκοπού.

Μεταξύ των προτεραιοτήτων που έχουν τεθεί από τον «Δεσμό» αποτελεί η αυτοεκπροσώπηση των ευπαθών κοινωνικά ομάδων που συμμετέχουν ως συνεταιριστές του, με σκοπό την ενίσχυση του κινήματος συνηγορίας σε μία περιοχή που τα ζητήματα ψυχικής υγείας και ψυχικής νόσου αποτελούν αιτία στιγματισμού όσων τα αναδεικνύουν.