Χθες το μεσημέρι και συγκεκριμένα την ώρα που έκλειναν τα καταστήματα στον πεζόδρομο της αγοράς της Βέροιας συνέβη ένα δυσάρεστο περιστατικό το οποίο ευτυχώς δεν είχε τραυματίες και το πιο πιθανό δεν συνέβη και πρώτη φορά.

Επαγγελματικό αυτοκίνητο διέσχιζε την κεντρικότατη οδό της πεζοδρομημένης αγορά όταν συγκρούστηκε με μηχανάκι που ερχόταν κάθετα στην διασταύρωση. Δεν υπήρξαν φυσικά τραυματίες, στο σημείο ωστόσο έφτασαν άνδρες της ομάδας ΔΙ.ΑΣ οι οποίοι δεν χρειάστηκαν παρά μόνο για να διαπιστώσουν ότι όλα ήταν καλά. Η κατανόηση που έδειξε ο άνθρωπος που οδηγούσε το μηχανάκι δεν οδήγησε κανέναν στα άκρα, ώστε να υπάρξουν εντάσεις.

Αλλά και πως να βρει κάποιος το δίκιο του μέσα στον πεζόδρομο όταν δεν επιτρέπεται η διέλευση οχημάτων ή μοτοσικλετών. Επιπλέον, λέγεται πεζόδρομος διότι αφορά μόνο τη διέλευση πεζών και όχημα τροχοκινούμενων παρά μόνο ώρες τροφοδοσίας της αγοράς δηλαδή τις πολύ πρωινές ώρες.

Οπότε και φασαρία να γινόταν κανένας δεν θα είχε απόλυτο δίκαιο. Το περιστατικό αυτό όμως θα έπρεπε να σημειωθεί “στα πρακτικά” διότι μπορεί να μην ήταν μηχανάκι αλλά άνθρωπος. Και αν την επόμενη φορά είναι ένα παιδάκι που ως επί τον πλείστον περπατούν ανέμελα και παίζουν στο πλακόστρωτο της αγοράς;

Νομίζω ότι “η φύλαξη” της αγοράς θα πρέπει να εστιαστεί και στο κομμάτι του ποιος και πότε εισέρχεται με αυτοκίνητο μέσα στον πεζόδρομο και όχι μόνο στους μικρο-απατεώνες. Κανόνες υπάρχουν βέβαια αλλά θα πρέπει και ισχύσουν για την ασφάλεια όλων μας.