Στο πλαίσιο της αντιμετώπισης του φαινομένου κλοπών μεταλλικών αντικειμένων, πραγματοποιήθηκαν την 23.01.2014 το πρωί, αστυνομικές επιχειρήσεις στην Βέροια και στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας που οργανώθηκαν από την Αστυνομική Διεύθυνση Ημαθίας σε συνεργασία με συναρμόδιες Υπηρεσίες και Φορείς.

Η αστυνομική επιχείρηση αυτή εντάσσεται στο γενικότερο επιχειρησιακό πλάνο της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας της Κεντρικής Μακεδονίας για την πρόληψη και καταστολή της παραβατικότητας και ειδικότερα για την αντιμετώπιση του φαινομένου της κλοπής μεταλλικών αντικειμένων και της παράνομης διαχείρισης και διακίνησής τους.

Η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε από αστυνομικούς της Αστυνομικής Διεύθυνσης Σερρών και συμμετείχαν υπάλληλοι της Δ.Ο.Υ. Βέροιας και των Διευθύνσεων Περιβάλλοντος και Υγιεινής της Περιφερειακής Ενότητας Ημαθίας.

Ελέγχθηκαν συνολικά επτά (07) επιχειρήσεις ανακύκλωσης μετάλλου και βεβαιώθηκαν συνολικά δεκαέξι παραβάσεις (16) παραβάσεις, ως ακολούθως:

δύο (2) παραβάσεις για στέρηση άδειας λειτουργίας σε ισάριθμες επιχειρήσεις,

τρεις (3) παραβάσεις για παράβαση της ασφαλιστικής νομοθεσίας (μη αναγραφή εργαζομένων στην κατάσταση εργασίας) και

έντεκα (11) παραβάσεις τροχαίας σε οχήματα εντός και πέριξ των ανωτέρω επιχειρήσεων.

Επιπλέον, κατά τη διάρκεια των ελέγχων, συνελήφθησαν δύο (2) άτομα για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων, διότι κατείχαν αντίστοιχα κυνηγετικά όπλα τύπου FLOBERT, ενώ ο ένας από αυτούς κατείχε και (215) φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων (Σχετικό το από 24.01.2014 Δελτίο Τύπου)

Παράλληλα, προσήχθησαν τρία (3) άτομα, εκ των οποίων ένας (1) ημεδαπός και (2) αλλοδαποί, ενώ σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος δύο (2) ημεδαπών για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Βέροιας.

Οι δράσεις αυτές είναι στοχευμένες και αποσκοπούν σ την προστασία κρίσιμων υποδομών και εγκαταστάσεων της χώρας, στην καταπολέμηση φαινομένων του παράνομου πλουτισμού και της φοροδιαφυγής, στην προστασία του περιβάλλοντος, στην καταπολέμηση της παράνομης και ανασφάλιστης εργασίας και στην αποκατάσταση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών και των επιχειρήσεων.