Ούτε μια όυτε δυο κλοπές εξιχνιάστηκαν από την Αστυνομία αλλά έντεκα (11) περιπτώσεις κλοπών και μίας (1) απόπειρας κλοπής σε σπίτια στην ευρύτερη περιοχή της Ημαθίας και της Θεσσαλονίκης.

Ύστερα από αξιοποίηση πληροφοριών και τη συνδυαστική έρευνα στοιχείων και πειστηρίων ταυτοποιήθηκαν ως οι, κατά περίπτωση, δράστες των κλοπών έξι υπήκοοι Αλβανίας ηλικίας 27, 35, 35, 36, 41 και 51 ετών, καθώς και ένας ομοεθνής τους του οποίου τα πλήρη στοιχεία δεν έχουν ταυτοποιηθεί.

Σε βάρος των προαναφερομένων σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα με τις κατηγορίες της εγκληματικής οργάνωσης και των διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπής, ενώ για την ίδια υπόθεση σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος ενός υπηκόου Αλβανίας ηλικίας 22 ετών για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος.

Από την ενδελεχή αστυνομική έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Βέροιας προέκυψε ότι τα ανωτέρω επτά άτομα, είχαν συστήσει εγκληματική οργάνωση με διαρκή δράση και δρώντας από κοινού και με διαφορετική σύνθεση κάθε φορά, επικεντρώνονταν στη διάπραξη διαρρήξεων σε οικίες κατά τις ώρες νυκτερινής κατάκλισης των ενοίκων, από όπου κυρίως αφαιρούσαν χρήματα, κοσμήματα, τιμαλφή και ηλεκτρονικές συσκευές. Επιπλέον, σε πολλές περιπτώσεις αφαίρεσαν τα οχήματα των ενοίκων, χρησιμοποιώντας τα κλειδιά που αφαιρούσαν από το εσωτερικό των οικιών.

Συνολικά, εξιχνιάστηκαν έντεκα (11) περιπτώσεις κλοπών και (1) απόπειρας κλοπής σε οικίες, σε εννέα εκ των οποίων αφαιρέθηκαν και δέκα (10) Ι.Χ. Επιβατικά αυτοκίνητα των ενοίκων από τα οποία εντοπίστηκαν τα πέντε (5).

Συγκεκριμένα οι ανωτέρω:

πρώτες πρωινές ώρες της 29.11.2011 στη Ραχιά Ημαθίας, αφού διέρρηξαν την οικία 54χρονου ημεδαπού, αφαίρεσαν από αυτήν το χρηματικό ποσό των (1.100) Ευρώ, διάφορα χρυσαφικά, ένα κινητό τηλέφωνο και διάφορα προσωπικά έγγραφα και αντικείμενα συνολικής αξίας (1.990) Ευρώ, καθώς και ένα Ι.Χ. Επιβατικό αυτοκίνητο.

βραδινές ώρες της 4/5.12.2011 στη Βέροια, αφού διέρρηξαν την οικία ημεδαπού εισήλθαν σε αυτήν, από όπου δεν αφαιρέθηκε οτιδήποτε.

πρώτες πρωινές ώρες της 12.04.2012 στην Βέροια Ημαθίας, αφού διέρρηξαν την οικία 38χρονου ημεδαπού, αφαίρεσαν από την αυτήν το χρηματικό ποσό των (2.000) Ευρώ, διάφορες ηλεκτρονικές συσκευές και διάφορα κοσμήματα, τιμαλφή και άλλα αντικείμενα και έγγραφα συνολικής αξίας (11.500) Ευρώ περίπου, καθώς και ένα Ι.Χ. Επιβατικό αυτοκίνητο

πρωινές ώρες της 17.04.2012 στα Ασώματα Ημαθίας, αφού διέρρηξαν την οικία 67χρονης ημεδαπής, αφαίρεσαν από αυτήν έναν (1) φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή αξίας (600) Ευρώ, το χρηματικό ποσό των (70) Ευρώ και διάφορα προσωπικά έγγραφα και αντικείμενα, καθώς ένα Ι.Χ. Επιβατικό αυτοκίνητο.

βραδινές ώρες της 22/23.04.2012 στη Νάουσα Ημαθίας, αφού διέρρηξαν την οικία 64χρονου ημεδαπού, αφαίρεσαν από αυτήν το χρηματικό ποσό των (2.500) Ευρώ, διάφορα κοσμήματα, έναν φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή, ένα κινητό τηλέφωνο, ένα πιεστικό μηχάνημα, διάφορα προσωπικά αντικείμενα, καθώς και δύο Ι.Χ. Επιβατικά αυτοκίνητα.

πρωινές ώρες της 20.04.2012 στη Νάουσα Ημαθίας, αφού διέρρηξαν την οικία 60χρονοπυ ημεδαπού, αφαίρεσαν από αυτήν, δύο κινητά τηλέφωνα, τρεις ηλεκτρονικούς φορητούς ηλεκτρονικούς υπολογιστές, το χρηματικό ποσό των (250) Ευρώ, διάφορα έγγραφα, καθώς και ένα Ι.Χ. Επιβατικό αυτοκίνητο.

πρώτες πρωινές ώρες της 07.06.2012 στο Σταυρό Θεσσαλονίκης αφαίρεσαν από την οικία 63χρονου ημεδαπού το χρηματικό ποσό των (200) περίπου Ευρώ, τρόφιμα, διάφορα προσωπικά έγγραφα καθώς και ένα Ι.Χ. επιβατικό αυτοκίνητο.

πρωινές ώρες της 20.06.2012 στη Νάουσα Ημαθίας, αφού διέρρηξαν την οικία 53χρονου ημεδαπού, αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των (775) Ευρώ, ένα κινητό τηλέφωνο, καθώς και ένα Ι.Χ. Επιβατικό αυτοκίνητο.

πρώτες πρωινές ώρες της 20.06.2012 στη Νάουσα Ημαθίας, αφού διέρρηξαν την οικία 43χρονου ημεδαπού, αφαίρεσαν από αυτήν δύο κινητά τηλέφωνα, το χρηματικό ποσό των (150) ευρώ, και διάφορα άλλα αντικείμενα.

πρώτες πρωινές ώρες της 07.08.2012, στην περιοχή Θερμαϊκού Θεσσαλονίκης, αφού διέρρηξαν την οικία 71χρονου ημεδαπού, αφαίρεσαν από αυτήν το χρηματικό ποσό των (300) Ευρώ, διάφορα προσωπικά του έγγραφα και αντικείμενα και (1) κινητό τηλέφωνο, καθώς και ένα Ι.Χ. Επιβατικό αυτοκίνητο.

βραδινές ώρες της 09/10.08.2012 στη Ν. Νικομήδεια, αφού διέρρηξαν την οικία 53χρονου αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των (400) Ευρώ, διάφορα χρυσαφικά, ένα κινητό τηλέφωνο και έναν φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή συνολικής αξίας (5.900) Ευρώ, καθώς και το Ι.Χ. Επιβατικό αυτοκίνητο του 53χρονου.

βραδινές ώρες της 14.08.2012 στη Ραχιά Ημαθίας, αφού διέρρηξαν την οικία 55χρονου ημεδαπού αφαίρεσαν από αυτήν διάφορα τιμαλφή χρυσαφικά και κοσμήματα, διάφορα είδη ένδυσης κ.λ.π, και έναν φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή η συνολική αξία των οποίων ξεπερνά το ποσό των (120.000) Ευρώ, ενώ αφού απενεργοποίησαν το σύστημα συναγερμού αφήρεσαν το καταγραφικό κλειστού κυκλώματος παρακολούθησης.

Επιπλέον, σε βάρος ενός 22χρονου υπηκόου Αλβανίας, σχηματίστηκε δικογραφία για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος, διότι σε προγενέστερο χρόνο είχε στην κατοχή του και χρησιμοποίησε ένα από τα αφαιρεθέντα κινητά τηλέφωνα.

Γίνεται μνεία ότι ο 41χρονος και ο 36χρονος εμπλέκονται και σε εξιχνιάσεις διαρρήξεων μονοκατοικιών σε διάφορες περιοχές της Θεσσαλονίκης (Σχετικό το από 21.09.2013 Δελτίο Τύπου της Γ.Α.Δ. Θεσσαλονίκης).

Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος των προαναφερομένων, θα αποσταλεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Βέροιας.

Προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Ασφαλείας Βέροιας, ενώ οι έρευνες βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη για τη διερεύνηση τυχόν εμπλοκής τους σε άλλες ομοειδείς εγκληματικές πράξεις.