Ο Εμπορικός Σύλλογος Βέροιας μέσα από μια ιδιαίτερη επιστολή του συγχαίρει τις 2 Εφορείες Αρχαιοτήτων για την επιτυχημένη ημερίδα του Σαββάτου με τίτλο «Αρχαιολογία και αειφόρος ανάπτυξη» αλλά και για το εξαιρετικό έργο που πραγματοποιούν καθημερινά.

Συγκεκριμένα η συγχαρητήρια επιστολή αναφέρει:

“Την ημερίδα με τίτλο «Αρχαιολογία και αειφόρος ανάπτυξη» παρακολούθησε και ο Εμπορικός Σύλλογος Βέροιας με ιδιαίτερη χαρά και ενθουσιασμό το Σάββατο 11 Ιανουαρίου 2014 στο Χώρο Τεχνών Βέροιας και με την αφορμή αυτή θα ήθελε να συγχαρεί, πέρα από την επιτυχημένη ημερίδα που πραγματοποιήθηκε, το έργο των δυο Εφορειών, της ΙΖ’ Εφορείας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων και της 11ης Εφορείας Βυζαντινών Αρχαιοτήτων, και ιδιαίτερα την Δρ. Κοτταρίδη για την υπέροχη δουλειά ανάδειξης μνημείων του Ν. Ημαθίας, τον οποίο τον καθιστούν από τους πλέον αρχαιολογικούς και ιστορικούς προορισμούς της χώρας με τεράστιο μνημειακό πλούτο, κάτι που εκτός του ότι μας θυμίζει την ιστορία μας, μας κρατάει ζωντανούς στους αιώνες και προβάλλει την Ελλάδα και την Μακεδονία σε ολόκληρο τον κόσμο.

Η αναφορά στη κυρίαρχη θέση που κατέχει η αποκατάσταση του Ανακτόρου των Αιγών, η έμφαση που πρόκειται να δοθεί στη δημιουργία του Πολυκεντρικού Μουσείου Αιγών στη Βεργίνα, στο οποίο θα εκτεθούν σε μόνιμη ημιυπαίθρια έκθεση γλυπτά που προέρχονται από τα ιερά της πόλεως αλλά και η αναφορά στα δύο μεγάλα ψηφιακά έργα, «Μέγας Αλέξανδρος από τις Αιγές στην Οικουμένη» και το ψηφιακό δίκτυο περιήγησης στο αρχαίο βασίλειο των Μακεδόνων που βρίσκονται σε εξέλιξη, εξέπληξαν ευχάριστα τα μέλη του Εμπορικού Συλλόγου που παρακολούθησαν την ημερίδα.

Σημαντική ωστόσο ήταν και η «εικονική» ξενάγηση στα έργα που βρίσκονται μέσα στην πόλη, στον ιστορικό ιστό αυτής, όπως στα μνημεία του αρχαιολογικού χώρου του Αγίου Παταπίου, στα αρχαία τείχη της πόλης που αποτέλεσαν τη βάση πάνω στην οποία κτίστηκαν σπίτια στους αιώνες που ακολούθησαν, σε μια περιοχή της πόλης απ’ όπου εικάζεται ότι εισήλθαν οι Οθωμανοί και βέβαια στο κορυφαίο μνημείο της Βέροιας, την Παλαιά Μητρόπολη.

Ο Εμπορικός Σύλλογος Βέροιας, συγχαίρει τις πιο πάνω δυο Εφορείες για το σπουδαίο έργο τους και όλους τους συντελεστές, που χωρίς αυτούς, αυτά τα πολύτιμα στολίδια του ιστορικού μας πλούτου δεν θα είχαν δει το φως. Επιπλέον, ο Σύλλογος δηλώνει συμπαραστάτης και υποστηρικτής αυτών των προσπαθειών, οι οποίες κρίνονται πολύ σημαντικές για το Νομό μας γιατί τον καθιστούν βασικός πόλος έλξης ξένων αλλά και Ελλήνων τουριστών”.